Ο Ίλαρχος του Έβρου έτοιμος να σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Bodybuilding

 

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι αθλητής από την Πύλη Τρικάλων που υπηρετεί ως μόνιμος στρατιωτικός (λοχαγός στο βαθμό) στον Προβατώνα του Νομού Έβρου. Έχει διακριθεί αρκετές φορές και έχει λάβει τίτλους σε αγώνες μποντιμπίλντινγκ (bodybuilding).

Πρόκειται για τον εν ενεργεία Αξιωματικό των Τεθωρακισμένων ο οποίος έχει πολλές  επιτυχίες στο ιστορικό του και μια από τις μεγαλύτερες ήταν η διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αυτή τη φορά ο Ίλαρχος του Έβρου “κατεβαίνει” στον πανευρωπαϊκό αγώνα “Arnold Classic Europe” που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Επίσης, στις 19 Νοεμβρίου θα αγωνισθεί και στο δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα “Diamond Cup” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ενόψει της συμμετοχής του σε αυτές τις διοργανώσεις, μίλησε στην Όλια Γκαντανίδου του e-evros.

Στην ερώτηση για το πόσο καιρό προετοιμάζεται γι’ αυτούς τους αγώνες απάντησε πως ετοιμάζεται από πέρυσι μετά το Παγκόσμιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα το Νοέμβριο 2016 και κατέκτησε την 3η θέση.

«Ανυπομονώ να πατήσω επάνω στη σκηνή, να σηκώσω την Ελληνική σημαία ψηλά. Άσχετα με το αποτέλεσμα, η συμμετοχή και μονο σε τέτοιους τοσο μεγάλους αγώνες, ειναι διαφήμιση για τη χώρα μας. Και αναδεικνύει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Πόσο μάλλον όταν εγώ είμαι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Τότε η σημασία ειναι πάρα πολύ μεγαλύτερη», τονίζει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Σε ερώτημα αν μπορεί να συνδυάσει τη δουλειά του, το στρατό, με το αγαπημένο του άθλημα, το bodybuilding, απάντησε: «Όσο δύσκολο και αν είναι να συνδυάζω το λειτούργημα της υπηρέτησης της Πατρίδας με τον Πρωταθλητισμό, το κάνω γιατί το αγαπάω πάρα πολύ. Οι αγώνες αυτοί είναι ανεξάρτητοι από το στρατό, έχω βέβαια σχετική άδεια συμμετοχής και όταν θα κρίνω απαραίτητο θα ζητήσω απο τους προϊσταμένους μου τη στήριξή τους σε αυτό που κάνω. Και πάντα βρίσκω ανταπόκριση και τους ευχαριστώ γι’ αυτό».

Στις δηλώσεις του στο e-evros καταλήγει: «Έτσι κλείνοντας, εγώ απλά κάνω, και θα συνεχίσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Για να αναδεικνύω συνεχώς πως εδώ στον Έβρο που ζούμε, δεν μας εμποδίζει τίποτα να δείχνουμε πως το Φρόνημα, η Θέληση, η Πίστη σε αυτό που Υπηρετούμε μας βοηθάει σε κάθε πτυχή της ζωής μας,  όπως είναι ο Πρωταθλητισμός».