Αντίστροφη μέτρηση για το 4ο Wave Running στην ακτογραμμή από τα Άβδηρα ως την Κεραμωτή

 

Στις 19 Αυγούστου πραγματοποιείται στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, στο 4ο WAVE running, που αποτελείται φέτος  από τρεις αγώνες, 5, 10 και 28 χλμ. οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα.

Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος όπου υλοποιείται. Η αμμώδης παραλία τα κύματα το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι!

28km – Απαιτητικός και ξεχωριστός
Αφετηρία: Αρχαία Άβδηρα
Τερματισμός:Κεραμωτή (beach bar Παραλία)
Ένας αγώνας που απαιτεί προπόνηση στην άμμο, ιδίως αν οι αθλητές επιθυμούν  να τερματίσουν με γυμνό πόδι.
Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν μια υπέροχη διαδρομή 28km στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Υπάρχουν 6 σταθμοί υποστήριξης  (2km, 7km, 10km, 14km, 18km, 23km). Οι σταθμοί στο 14ο, 18οkm και στο 23οkm  θα είναι ταυτόχρονα και σταθμοί τροφοδοσίας  με  ισοτονικά, μπάρες δημητριακών, μπανάνες, καρπούζι, κέικ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια.
Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς  ρουχισμού  και υποδημάτων  των αθλητών  από την αφετηρία προς τον τερματισμό.
Για όσους αθλητές επιθυμούν να αλλάξουν ρούχα ή υποδήματα κατά την διάρκεια του αγώνα θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς  του εξοπλισμού τους στον  τέταρτο σταθμό (14km).
Δηλαδή η διοργάνωση αναλαμβάνει την μεταφορά ενός  σακιδίου στον τερματισμό και  ενός ακόμη στο 14ο km.
Θα υπάρχει χρονικό όριο στο  14ο km :  2:45’
Συνολικό χρονικό όριο: 5 ώρες

10km – Μια δυνατή γεύση από το αγώνα των 28km
Αφετηρία:Μοναστηράκι
Τερματισμός:Κεραμωτή
Απολαυστικός και ξεχωριστός , μέτριας δυσκολίας αγώνας. Αποτελεί μέρος της διαδρομής των 28km.
Με σταθερό ρυθμό και σωστή κατανομή των δυνάμεων τρέξτε έναν ευχάριστο αγώνα!
Θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης (2,5km, 5km, 7,5km ). Ο σταθμός στο 5οkm θα είναι ταυτόχρονα  και σταθμός τροφοδοσίας με ισοτονικά, μπάρες δημητριακών, μπανάνες, καρπούζι, κέικ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια.
Χρονικό όριο: 2 ώρες

5km – Ένας αγώνας για όλους
Αφετηρία:Μοναστηράκι
Τερματισμός:Κεραμωτή
Αγώνας δρόμου ιδανικός για κάθε επίπεδο αθλητή. Κατάλληλος για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο. Οι διοργανωτές προτείνουν για τη συγκεκριμένη διαδρομή τους αθλητές να συμμετέχουν, καθώς όπως σημειώνουν «η αίσθηση ελευθερίας που θα βιώσετε είναι μοναδική»!
Θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης στα 2,5km.

Info
Για εγγραφές http://waverunning.gr/register/53/wave-running.html
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.waverunning.gr