Η προπονήτρια που έκανε ολυμπιονίκη την Δεβετζή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου

 

Σε αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου του Στρατφορντ, στο Λονδίνο, να παρακολουθεί τον μαραθώνιο των γυναικών παρέα με τον σύζυγός της Νίκο Τσώνη, τον γνωστό δημοσιογράφο της ΕΡΤ που μεταδίδει για την κρατική τηλεόραση τους αγώνες στίβου, εντόπισε το ThrakiSportS την Σοφία Μπακατσάκη.

Πρόκειται για την προπονήτρια με την οποία η Πηγή Δεβετζή έκανε τα τεράστια άλματα που της χάρισαν το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004.

Για την Μπακατσάκη η εμπειρία δεν είναι πρωτόγνωρη, αφού είχε βρεθεί στο συγκεκριμένο στάδιο στο Λονδίνο και στους Ολυμπιακούς του 2012 ως προπονήτρια της Πέρρα. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε τόσο μεγάλη διοργάνωση χωρίς να έχει κάποιον δικό της αθλητή, αλλά την παρακολουθεί με άνεση ως φίλαθλος, συνοδεύοντας παράλληλα και τον σύζυγό της.

«Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι βρετανοί στον στίβο και συγκλονιστική εμπειρία που όσοι αγαπουν τον κλασικό αθλητισμό, όπως εγώ, τους προτρέπω να επιδιώξουν να την ζήσουν», σχολίασε η Σοφία Μπακατσάκη εν αναμονή του μεγάλου αγώνα της Κατερίνας Στεφανίδη, όπου όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο Λονδίνο ελπίζουν για μια μεγάλη διάκριση.

Η Μπακατσάκη είχε να βρεθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου από το 2009 και την διοργάνωση του Βερολίνου, όπου επίσης οι Γερμανοί είχαν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. «Πολύ ωραία θα είναι και του χρόνου στο Ευρωπαϊκ, που θα γίνει επίσης στο Βερολίνοό», σχολίασε η προπονήτρια που καθοδήγησε τον Αλεξανδρουπολίτισσα Πηγή Δεβετζή στο ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.