Ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης Κώστας Ιωαννίδης μιλάει στο ThrakiSportS και αναλύει τους στόχους της νέας χρονιάς

 

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις 21 Αυγούστου, ημέρα όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας της Ασπίδας για τη νέα χρονιά. Οι μεταγραφές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να είναι έτοιμοι να πατήσουν και πάλι παρκέ.

Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ιωαννίδης μίλησε στο ThrakiSports, ανέλυσε τους στόχους της νέας χρονιάς και έστειλε μήνυμα στον κόσμο να βρεθεί και φέτος κοντά στην ομάδα και να  ενισχύσει τη φετινή δύσκολη προσπάθεια της Ασπίδας. Παράλληλα, ανέλυσε τις δυσκολίες του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Θ.S. Πέρσι η Ασπίδα κέρδισε άνετα την παραμονή της, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια και ωραίο μπάσκετ. Μπορούμε να ορίσουμε από τώρα το στόχο της Ασπίδας για τη νέα περίοδο;

Κ.Ι. Η αλήθεια είναι ότι την χρονιά που μας πέρασε η Ασπίδα Ξάνθης κέρδισε εύκολα την παραμονή της, από την μέση της σεζόν έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ και καθιερώθηκε στην Β’ Εθνική. Ο φετινός στόχος της ομάδας, που θα έχει μεν μικρότερο μέσο όρο ηλικίας αλλά δεν θα υπολείπεται σε ποιότητα, θα είναι να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται αναδεικνύοντας νέους παίκτες.

Θ.S. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα, ανάμεσα τους και ο Γιάννης Στεφανίδης. Πόσο δύσκολο είναι να καλυφθεί το κενό του Γιάννη, καθώς ήταν αρχηγός και εντός, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Κ.Ι. Από την ομάδα όντως αποχώρησαν πολλοί παίκτες για διάφορους λόγους με την αποχώρηση του Στεφανίδη, αν τελικά ισχύσει, να είναι η σημαντικότερη. Ο Γιάννης ήταν ο αρχηγός της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια κ με την παρουσία του ενέπνεε τους πάντες μέσα στον σύλλογο. Όποια απόφαση κ να πάρει οριστικά, εμείς τον θέλουμε στους κόλπους της ομάδας να βοηθήσει από οποιοδήποτε πόστο. Το κενό του θα είναι σίγουρα μεγάλο αλλά πιστεύω θα βγουν μπροστά νέοι παίκτες που με τον καιρό θα το καλύψουν.

Θ.S. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι νεαροί στην ηλικία. Κατά πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν την Ασπίδα και πόσο γρήγορα πιστεύετε ότι θα ενσωματωθούν στο αγωνιστικό πλάνο που έχει η ομάδα.

Κ.Ι. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν όλοι εισηγήσεις του προπονητικού team και συνειδητά είναι μικροί σε ηλικία. Θέλουμε να υποστηρίξουμε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού και οι παίκτες αυτοί είναι απόλυτα έτοιμοι να το υποστηρίξουν. Μπορεί να είναι ηλικιακά μικροί αλλά πιστεύω με την καθοδήγηση μας θα βγάλουν στο παρκέ την αναμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτουν και γρήγορα η ομάδα μας θα δέσει κ θα παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Θ.S. Θα υπάρξει κάποια τελευταία μεταγραφή που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ;

Κ.Ι. Η διοίκηση της ομάδας, παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που περνάμε, έκανε πράξη όλες τις εισηγήσεις μου και έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο αγαπάει κ στηρίζει το οικοδόμημα. Η ομάδα θα προχωρήσει σε μια τελευταία μεταγραφική κίνηση μόνο αν ο παίκτης που θα πάρουμε θα κάνει την διαφορά και θα ταιριάζει στην φιλοσοφία μας.

Θ.S. Θα δούμε και φέτος παίκτες από την παιδική και την εφηβική ομάδα να προωθούνται και να αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα;

Κ.Ι. Η ομάδα μας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δίνει συνεχώς ευκαιρίες σε παιδιά που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συλλόγου. Πιστοί σε αυτό το πλάνο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και την φετινή χρονιά.

Θ.S. Η άμυνα αποτελεί το μεγάλο αγωνιστικό όπλο της Ασπίδας. Εκεί θα στηριχτεί και τη νέα χρονιά;

Κ.Ι. Η άμυνα είναι ακρογωνιαίος λίθος όταν θέλεις να φτιάξεις μια ομάδα με αρχές. Στόχος μας κ φέτος θα είναι να παίρνουμε ενέργεια από την δυνατή μας άμυνα και να ξεδιπλώνουμε όλες τις αρετές μας στην επίθεση.

Θ.S. Το Εύμοιρο αποτελεί εδώ και χρόνια τον έκτο παίκτη της ομάδας. Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια του κόσμου στην προσπάθεια σας;

Κ.Ι. Το γήπεδο και ο κόσμος μας αποτελεί για μας το μεγαλύτερο κίνητρο στην προσπάθεια που κάνουμε. Τον θέλουμε κ φέτος δίπλα μας, όπως είναι όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι αν στηρίξει το φετινό μας εγχείρημα, θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές γιατί πραγματικά έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα που θα παρουσιάσουμε στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.