Χωρίς τον προπονητή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού ο Μιχαλεντζάκης με απόφαση της Παραολυμπιακής Επιτροπής

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεA, με την ελληνική αποστολή να αποτελείται από 14 αθλητές, εκ των οποίων οι 10 είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με μόλις δύο προπονητές και έναν συνοδό να πλαισιώνουν την αποστολή. 

Από τα 14 άτομα που έπιασαν το όριο για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, οι 4 ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα, αφού δεν κατάφεραν να πιάσουν τα αυστηρότερα όρια που είχε θέσει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.  Η τελευταία αποφάσισε την αποστολή να συνοδεύσουν δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, οι Γιάννης Αλεξάκης και Παναγιώτης Παϋπέτης, ο θρακιώτης προπονητής του ΟΦΘΑ Γιώργος Τυλιγαδάς (προπονητής του Δημήτρη Καρυπίδη) και ο Δημήτρης Κουτσουράκης ως συνοδός-νοσοκόμος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το gazzetta που αναδεικνύει το θέμα, «αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς εκ των παραπάνω δεν είναι προπονητής των δύο αθλητών που ταξιδεύουν στο Μεξικό έχοντας τις μεγαλύτερες ελπίδες για ένα μετάλλιο, του «χρυσού» παραολυμπιονίκη, Δήμου Μιχαλεντζάκη, ο οποίος πρόσφατα στο Βερολίνο έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα και του Αντώνη Τσαπατάκη, 4ου Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, ο οποίος φέτος έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στα 100μ. πρόσθιο». 

Η Αργυρώ Γιαννουδάκη που υπογράφει το σχετικό άρθρο σχολιάζει: «Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν διαθέτει τα κονδύλια για να στείλει όσους αθλητές πιάνουν τα όρια και γι αυτό εγκαίρως φρόντισε να θεσπίσει δυσκολότερα όρια, όμως πώς γίνεται να μην φροντίζει να συνοδεύονται οι δύο κορυφαίοι αθλητές της αποστολής από τους προπονητές τους και να μην υπάρχουν περισσότεροι συνοδοί, ώστε να διευκολυνθεί η πλειοψηφία των αθλητών που έχει δυσκολία στην μετακίνηση».

«Δυστυχώς δεν τους παρέχουν ουτε τα αυτονόητα!!!», σχολίασε η Μαρία Μιχαλεντζάκη, αδερφή του Δημοσθένη, η οποία πέρυσι είχε ταξιδέψει με δικά της έξοδα στο Ρίο για να βρεθεί κοντά στην μεγαλύτερη στιγμή του αδερφού της. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης με βάση το ρεπορτάζ θα στερηθεί τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη, όπως θα τον στερηθεί και ο Τσαπατάκης. Και οι ευθύνες όπως γίνεται αντιληπτό από το άρθρο δεν αναζητούνται μόνο στην οικονομική δυσπραγία αλλά και στις επιλογές που έκανε η Παραολυμπιακή Επιτροπή…