Τραυματίστηκε στην βαλβίδα η Παπαχρήστου αλλά δεν θέλησε να δικαιολογηθεί για τον αποκλεισμό

 

Ένα πρόβλημα στον αχίλλειο που προκλήθηκε από το πάτημά της πάνω στην βαλβίδα του μήκους στο πρώτο της άλμα, ήταν αυτό που ουσιαστικά στέρησε από την  Βούλα Παπαχρήστου μια ακόμα πρόκριση σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Η σύζυγις του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε, υπήρχε σοβαρός λόγος που συνέβη αυτό αλλά στις δηλώσεις της στην μεικτή ζώνη και τον Θανάση Νικολάου του Sportsfeed (φωτογραφία του Ξανθιώτη Κώστα Αμοιρίδη για το ίδιο μέσο) δεν έψαξε δικαιολογίες.

«Δεν έχω καμία δικαιολογία. Δεν πήδηξα και δεν πέρασα στον τελικό» ήταν τα πρώτα της λόγια μετά τον προκριματικό, πριν ακόμα γίνει η πρώτη ερώτηση. «Ήταν ένας προκριματικός στα μέτρα μου και πίστευα ότι μπορούσα να περάσω στον τελικό και εκεί να κάνω το κάτι παραπάνω με ατομικό ρεκόρ. Είχα την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρω».

Τελικά δεν τα κατάφερε και έχει ενδιαφέρον το γιατί. «Στο πρώτο μου άλμα δεν κατάφερα να περάσω με το πρώτο βήμα τη βαλβίδα του μήκους και το πάτημα μου έπεσε πάνω σε αυτήν. Το πόδι μου τραντάχτηκε αλλά επειδή ήμουν ζεστή, εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα καλά. Όταν όμως ηρέμησα λίγο και κρύωσε το πόδι, ένιωσα τον πόνο».

Στην συνέχεια προσπάθησε να το κρατήσει ζεστό, ήταν άκυρη στην δεύτερη προσπάθεια, βελτιώθηκε στην τρίτη αλλά όχι όσο θα έπρεπε για να περάσει στον τελικό, παρόλο που η επίδοση 14.07 που έδωσε πρόκριση στην 12η ήταν ψωμοτύρι για την Παπαχρήστου.

«Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό, οι ιώσεις μου έχουν ρουφήξει όλη την ενέργεια. Ήρθα εδώ για να περάσω στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερα», είπε η Βούλα Παπαχρήστου που λίγο αργότερα εξετάστηκε από το γιατρό της Εθνικής και διαπιστώθηκε ότι πράγματι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Πάντως η εκτίμηση είναι πως θα τα καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό του Diamond League, που πάντως αργεί αρκετά ακόμα.