Τα συλλυπητήρια του Αντώνη Αντωνιάδη για την απώλεια του παλιού του συμπαίκτη και «νερουλά» της Ασπίδας Ξάνθης

 

Ο κόσμος του ερασιτεχνικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου της Ξάνθης, είναι φτωχότερος από την περασμένη Δευτέρα, μετά τον χαμό του ιστορικού «νερουλά» και παλαιότερα ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Ξάνθης Τάσο Μασχαλίδη, και πολλοί έσπευσαν να ευχηθούν συλλυπητήρια στους οικείους του. Μέσα σε αυτούς, όμως και ένας γνωστός στο Πανελλήνιο, Ξανθιώτης και παλαιότερα συμπαίκτης του εκλιπόντα στην Ασπίδα Ξάνθης, ο Αντώνης Αντωνιάδης.

 

Ο Τάσος Μασχαλίδης γεννήθηκε το μακρινό 1936, κατά τη διάρκεια αυτών των 81 χρόνων που έζησε πέρασε πολλά, αλλά βγήκε νικητής χάρη στον χαρακτήρα του. Ξεκίνησε από μικρός το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Ασπίδας και εκεί παρέμεινε έως ότου και η ομάδα της Ασπίδας διαλύθηκε και συγχωνεύθηκε με τον Ορφέα για τη δημιουργία του ΑΟΞ. Μέλος, λοιπόν, της ομάδα από το μακρινό 1955, έως και το 1967 επί δώδεκα συναπτά έτη, είχε την χαρά και την τύχη να γνωρίσει και να κάνει πολλούς φίλους συμπαίκτες.

Μέσα σε αυτούς, ήταν και ένας ποδοσφαιριστής που μετέπειτα έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο, ο επιθετικός με καταγωγή από το Πετροχώρι Ξάνθης, αρχικά παίκτης της Ασπίδας και μετά επί πολλά έτη παίκτης και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Αντώνη Αντωνιάδη, που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Ασπίδα Ξάνθης, και έμεινε μέχρι 1968, για να ακολουθήσει μετά ο Παναθηναϊκός.

 

Ο Αντώνιάδης που πλέον είναι 71 ετών, 10 χρόνια μικρότερος από τον Τάσο Μασχαλίδη, πρόλαβε τον εκλιπόντα και τον είχε ως συμπαίκτη, αλλά και ως αρχηγό τα τελευταία χρόνια ύπαρξης της Ασπίδας και δεν ξέχασε ποτέ την βοήθεια και την φιλία που του είχε προσφέρει τότε ο Μασχαλίδης ως μεγαλύτερος και αρχηγός της ομάδας, στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Έτσι ο Αντωνιάδης (τρίτος από αριστερά – κάτω σειρά), δεν τον ξέχασε ούτε τώρα, και μόλις έμαθε για τον χαμό του παλαιού συμπαίκτη και φίλου του (πεμπτος από αριστερά – πάνω σειρά), φρόντισε να στείλει όπως μπορούσε με τη σειρά του τα δικά του συλλυπητήρια στους οικείους του, και στην ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης για τον «χαμό» του Τάσου Μασχαλίδη, ο Αντωνιάδες σχολίασε το εξής: «Θερμά συληπητηρια για τον ΤΆΣΟ. Ήταν συμπαίκτης μου».