Μετάλλια οι Πολυχρόνης Γιαννακίδης και Βαγγέλης Δολιανίτης στην φετινή NOA Regatta

 

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Βαγγέλης Δολιανίτης στα Radial και το ιδίου χρώματος του Πολυχρόνη Γιαννακίδη στα laser 4.7 ήταν το μόνα για την Θράκη στην 9η NOA Regatta, τον καθιερωμένο ιστιοπλοϊκό αγώνα που διεξάγεται στην καρδιά του καλοκαιριού στο Θρακικό Πέλαγος από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ημέρες το απόγευμα της Παρασκευής, με τις απονομές να ακολουθούν παρουσία και των τοπικών αρχών (μεταξύ αυτών ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο αντιδήμαρχος Αθλητιμού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης).

Στην κατηγορία Laser 4,7 την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη κατέλαβε η Ναταλία Ταμβακίδου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με μόλις 15 βαθμούς ποινής. Δεύτερος ακολούθησε ο Χαράλαμπος Τσέτσος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς που κατέκτησε το χρυσό στους άνδρες, ενώ τρίτος στην γενική και ασημένιος στους άνδρες ήταν ο Πολυχρόνης Γιαννακίδης του ΝΟΑ. Το βάθρο στα αγόρια συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Βαρμπενης από την Κατερίνη.

Στα Radial επίσης το χρυσό κατέκτησε μια γυναίκα, η Αθανασία Φακίδη του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με 10 βαθμούς ποινής. Τόσους είχε και ο Αναστάσης Παναγιωτίδης του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με δεύτερο στους άνδρες τον Αιγύπτιο Αλί Μπανταγουί και τρίτο τον κομοτηναίο πρωταθλητή Βαγγέλη Δολιανίτη που ανήκει ωστόσο στον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Στα όπτιμιστ πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ήταν ο τούρκος Μουσταφακαν Αζντουντσεϊ, δεύτερος ο Ολλανδός Λένι Χόφμαν και τρίτος ο τούρκος Μερτ Αϊντογάν. Τέλος, στα standart πρώτος ήταν ο Άδωνις Μπουγιούρης του Ναυτικούθ Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, δεύτερος ο Χρήστος Φουντούλης του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης και τρίτος ο Δημοσθένης Λογοθέτης του ιδίου συλλόγου.