Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τσαμπουκά στο τελευταίο άλμα η Ναζίρη, συνέχισε την τεράστια παράδοση του τριπλούν στην Αλεξανδρούπολη

 

Μία εβδομάδα πριν είχε σπάσει το προ 20ετίας και βάλε ρεκόρ της Πηγής Δεβετζή με τα χρώματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δείχνοντας δυνατότητες η μαθήτρια να ξεπεράσει την δασκάλα. Ακριβώς επτά μέρες μετά η Σπυριδούλα Ναζίρη έμελλε να στεφθεί χρυσή νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών που διεξάγεται στο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Η Ναζίρη κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο χάρη στο τελευταίο της άλμα, όπου πήδηξε 12 μέτρα και 63 εκατοστά και ξεπέρασε την Κωνσταντίνα Ρωμαίου του Κερκυραϊκού που μέχρι εκείνη τη στιγμή προηγούνταν δείχνοντας μια αξιοσημείωτη σταθερότητα κοντά στα 12,50 μέτρα. Κατέκτησε έτσι το χρυσό μετάλλιο και διατήρησε την μεγάλη παράδοση της Αλεξανδρούπολης στο τριπλούν, η οποία έχει χτιστεί με την ολυμπιονίκη και… δασκάλα της Ναζίρη Πηγή Δεβετζή αλλά και παλιότερα με τον Θωμά Θωμά.

Η Σπυριδούλα Ναζίρη ήταν άκυρη στην πρώτη της προσπάθεια, είχε επίδοση 12.46 στην δεύτερη που της εξασφάλιζε θέση στο βάθρο, 11.58 στην τρίτη προσπάθεια, έκανε άκυρη την τέταρτη, πήδηξε 12.42 στην πέμπτη για να έρθει το εντυπωσιακό 12.63 (με ευνοικό άνεμο μόλις 0.40) στην έκτη και τελευταία προσπάθεια και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 23 ετών. Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου ήταν δεύτερη με 12,51 μ. και η Ανδρικοπούλου τρίτη με 12,44 μέτρα. Η Τριανταφυλλιά Κρεμμύδα του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής ήταν 10η με 11.55 στην τρίτη της προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ναζίρη ξεκίνησε το τριπλούν χάρη στην Πηγή Δεβετζή από τον πρωτέα Αλεξανδρούπολης. Πλέον ανήκει στον Εθνικό και από το περσινό καλοκαίρι μένει στην Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών και είναι αθλήτρια του Δημήτρη Τσιφτσόγλου. Η παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Λάρισας δεν ολοκληρώθηκε στην πρωτιά στο τριπλούν αφού την Κυριακή το πρωί αγωνίζεται και στα προκριματικά του μήκους.