Συγχαρητήρια από Κατραντζή για την ενθαρρυντική επανεμφάνιση της σκυτάλης 4×200 ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

 

Η… επανεκκίνηση για την Εθνική Ομάδα 4×200μ. ελεύθερο έγινε και μάλιστα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την συμμετοχή του Χρήστου Κατραντζή και το αποτέλεσμα στον πρωινό προκριματικό ήταν ενθαρρυντικό παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε στην 20η θέση.

Με τον Ανδρέα Βαζαίο να πέφτει πρώτος και να καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:47.48 (1:48.48 το προηγούμενο) η αρχή ήταν εξαιρετική για να ακολουθήσουν δύο νεαροί κολυμβητές, οι Δημήτρηδες, Δημητρίου και Νέγρης για να πέσει τελευταίος ο Ξανθιώτης κολυμβητής.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Στόχος μας σήμερα ήταν η καλή εμφάνιση και να ξεκινήσουμε τη σκυτάλη προκειμένου να έρθουν και άλλα παιδιά στην ομάδα μας. Προσωπικά, ήμουν μακριά από ότον καλό μου ευατό σε όλη τη διοργάνωση. Προέρχομαι από μια δύσκολη χρονιά με τραυματσμό. Ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον», τόνισε αμέσως μετά ο Κατραντζής στον απεσταλμένο του Sportsfeed στη Βουδαπέστη Θανάση Νικολάου.

Η επίδοση της ελληνικής ομάδας ήταν 7:20.50. Μπορεί να μην εντυπωσίασε όμως έγινε η αρχή για την ομάδα που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην κολύμβηση, ένα χάλκινο μετάλλιο πριν 15 χρόνια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με όλους να ελπίζουν σε ακόμα καλύτερο μέλλον μόνο και μόνο γιατί είναι στις δυνατότητες των κολυμβητών μας. Αρκεί να έχουν τη στήριξη της ομοσπονδίας.

Πρώτος στην πισίνα έπεσε ο Ανδρέας Βαζαίος που σημείωσε χρόνο  1:47.48 που είναι πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα και αφού ήταν πρώτος στην σκυτάλη αναγνωρίζεται κανονικά (καταρρίφθηκε ο 1:48.48 του Ανδρέα Ζήσιμου από το 2009). Το 200αρι του Δημήτρη Δημητρίου ήταν 1:50.56 και του  Δημήτρη Νέγρη 1:51.25 για να τερματίσει ο Κατραντζής με χρόνο 1:51.26 και η Εθνική επιτυγχάνοντας συνολικά επίδοση σε 7:20.50.

«Θέλω όμως να μιλήσουμε περισσότερο για την ομάδα γιατί κάνουμε μια προσπάθεια από την αρχή στην 4×200μ. Θέλαμε πολύ να ξεκινήσουμε πάλι αυτήν την σκυτάλη και το ζητούσαμε από την ομοσπονδία γιατί υπάρχει υποδομή και αρκετά παιδιά φια να στηρίξουν την ομάδα και να φτάσουμε ψηλά. Η κληρονομιά της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος (Άκης Οικονόμου, Νίκος Ξυλούρης, Γιάννη Κοκκώδης και Σπύρος Γιαννιώτης) είναι αυτή που μας σπρώχνει και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο. Θέληση υπάρχει τόσο από εμάς όσο και από τους προπονητές» τόνισε στις δηλώσεις του ο Βαζαίος.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δημητρίου ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τον… εαυτό του. «Είναι απογοητευτική η επίδοση μου αλλά η συνολική μας παρουσία ήταν πολύ καλή. Είπαμε να πέσουμε στα 4×200μ. ελεύθερο για να κάνουμε μια αρχή ώστε στους μεσογειακούς και στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό να είμαστε σε καλή σειρά».
Σύμφωνος με τους προλαλήσαντες ο Δημήτρης Νέγρης και ρεαλιστής. «Νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Ο Ανδρέας (Βαζαίος) έκανε φοβερή κούρσα. Θέλουμε όμως ακόμα δουλεία και ελπίζω να κάνουμε ακόμα καλύτερη επίδοση στο μέλλον».

Η οκτάδα του τελικού των 4×200μ. ελεύθερο ανδρών μετά τα πρωινά προκριματικά της Παρασκευής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης έχει ως εξής:
1. Αυστραλία 7:05.58
2. Βρετανία 7:05.79
3. Ρωσία 7:07.21
4. Ολλανδία 7:09.22
5. Ιταλία 7:09.53
6. Ιαπωνία 7:09.66
7. ΗΠΑ 7:08.78
8. Πολωνία 7:10.53