Υποχρεωτική εφεξής η παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και βαριές καμπάνες αν απουσιάζει

 

Βαριές καμπάνες για τα γηπεδούχα σωματεία ακόμα και στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα προβλέπει ο νέος ΚΑΠ, εφόσον δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3 και θα της επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ (ανεβαίνει στα 1.000 για τη Γ’ Εθνική και πάμε σε 7.000 ως 40.000 ευρώ για τις επαγγελματικές διοργανώσεις).

Το σημαντικό είναι ότι με τον νέο ΚΑΠ καθίσταται απαραίτητη η παρουσία γιατρού στο γήπεδο και δεν θα έχουμε καταστάσεις, όπως στο πρόσφατο παρελθόν σε γήπεδο του Έβρου όπου γύρισε η γλώσσα ποδοσφαιριστή και γλίτωσε τη ζωή του χάρη στις γνώσεις του διαιτητή, παραγόντων των ομάδων και θεατών.

Μάλιστα, θα ελέγχεται και ο διαιτητής σε περίπτωση που ξεκινήσει αγώνα χωρίς να υπάρχει γιατρός.  Συγκεκριμένα, το άρθρο 16 παρ. 2 εδάφιο α του νέου ΚΑΠ αναφέρει:

Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι  υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού  αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο  κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου  ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται  χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες  (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις  ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις  ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για  την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για  πειθαρχικό έλεγχο.