«Ναυαγεί» το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης αλλά δεν «φταίει ο Δήμος, η Περιφέρεια και γενικά εμείς» αλλά… ο Χατζηπετρής

 

Αυτό που διαφαινόταν τις τελευταίες ημέρες επισημοποιήθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τα χείλη του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Το περίφημο καινούριο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης που πριν έναν χρόνο πομπωδώς εξαγγέλθηκε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, δύσκολα θα γίνει γιατί τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν.

Και δεν επαρκούν, γιατί οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην μελέτη που ανέλαβαν να κάνουν το τελευταίο εξάμηνο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα εξασφαλισμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρήματα δεν είναι αρκετά και χρειάζονται περίπου 7 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί ένα αξιοπρεπές γυμναστήριο με χωρητικότητα περίπου την μισή εκείνου της Ορεστιάδας (και το οποίο βάσει εξαγγελιών θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εντός της επόμενης διετίας).

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο πρώτος εξήγησε εκτενώς ότι με βάση την μελέτη των μηχανικών του Δήμου τα χρήματα δεν επαρκούν. Είπε βέβαια ο δήμαρχος ότι θα πάνε στο υπουργείο Οικονομίας να διεκδικήσουν περισσότερα λεφτά, αλλά όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης «έχουμε σοβαρό αντίπαλο τον χρόνο και κινδυνεύουμε να χαθούν και αυτά τα 3,900 εκατ. ευρώ».

Ο Λαμπάκης υποστήριξε ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους καθώς στην Γαλάτιστα γίνεται κλειστό γυμναστήριο μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται στην Αλεξανδρούπολη και δίνονται εκεί περισσότερα χρήματα, διευκρίνισε ότι νωρίτερα δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα βγει τόσο μεγάλο το ποσό, υπερασπίστηκε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου χαρακτηρίζοντάς τες τις καλύτερες στην ΑΜ-Θ, κατηγόρησε όσους αμφισβητούν τις προθέσεις και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια και δεσμεύθηκε ότι με κοινό αγώνα θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αυτό φάνηκε και στον διάλογο που είχαν ενώπιον των καμερών Λαμπάκης και Πέτροβιτς. Για τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι ευθύνες σε καμία περίπτωση δεν βαρύνουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον ίδιο αλλά το Πολυτεχνείο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που καθυστέρησε έξι μήνες για να ενημερώσει ότι δεν προλαβαίνει να κάνει τη μελέτη. Ενδεχομένως για κάποιους να βαρύνουν και… τον μακαρίτη περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος βάσει των λεγομένων του Πέτροβιτς  εξασφάλισε το ποσό των 3,9 εκατ ευρώ αλλά όταν το έκανε αυτό, «ο εκλιπών είχε διαβεβαιώσει ότι είχε εκτιμήσεις και μελέτες από μηχανικούς ότι φτάνει για να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές κλειστό γυμναστήριο 1.200 θέσεων».

Γενικώς, φταίνε πάντα οι άλλοι. Ποτέ μα ποτέ εμείς. Όπως έλεγε και ένας άλλος μακαρίτης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, μάλλον τελικά και για το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στο νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ίσως να φταίει ο… Χατζηπετρής.

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη Τύπου Λαμπάκη και Πέτροβιτς, παρουσία του αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη  Βαταμίδης, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κουκουράβα και του προέδρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αυγερινού Μεσινέζη, όπως μεταδόθηκε απευθείας από το e-evros, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.