ΕΠΣ Ξάνθης: Έφυγε από τη ζωή ο φροντιστής της Ασπίδας Ξάνθης Τάσος Μασκαλίδης

 

Απεβίωσε την Δευτέρα 24 Ιούλιου, ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και δη την Ασπίδα Ξάνθης, φροντιστής της ομάδας Τάσος Μασκαλίδης, με την ομάδα να εκδίδει και ανακοίνωση για τον χαμό του, στέλνοντας παράλληλα και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σε ηλικία 81 ετών, έφυγε από τη ζωή, μια ιστορική μορφή για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης γενικότερα και τη Ασπίδας ειδικότερα. Ο λόγος για τον φροντιστή ή γνωστό και ως «νερουλά» όπως τον αναφέρει στην ανακοίνωση της η ίδια η Ασπίδα, Τάσο Μασκαλίδη που απεβίωσε την Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Ο Μασκαλίδης προσέφερε ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, της οποίας παλαιότερα στα νιάτα του υπήρξε και ποδοσφαιριστής (φωτό δίπλα) με επιτυχία πριν η Ασπίδα ενωθεί με τον Ορφέα και δημιουργηθεί ο ΑΟΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ασπίδας:

«Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ θρηνεί την απώλεια του Τάσου Μασκαλίδη. Ο θρυλικός «ΝΕΡΟΥΛΑΣ», όπως ήταν γνωστός στους φιλάθλους της ΑΣΠΙΔΑΣ, απεβίωσε σε ηλικία 81 έτους. Ηταν μέλος της ομάδας μας που αγωνίσθηκε στο μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του ΜΥΘΟΥ. Σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, αποτελούσε κόσμημα για την κοινωνία της Ξάνθης. Μεταφέραμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιό του Γιώργο. Η ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ είναι φτωχότερη. Αιωνία του η μνήμη.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ».

Φωτογραφίες: Τάσος Τεφρωνίδης-Κώστας Τσαγκαλίδης/Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης