Η (ένοχη;) σιωπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την «φιλοξενία λες και ήταν ζώα» παίδων βολεϊμπολιστών

 

Συμπληρώθηκαν δέκα μέρες από την ολοκλήρωση του φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων  στην Αλεξανδρούπολη που όση διαφήμιση ήταν για το άθλημα, τόση δυσφήμιση ήταν για την πόλη της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της απαράδεκτης φιλοξενίας των ομάδων του Ηρακλή και της Παναχαϊκής.

Στις καταγγελίες, που σε μεγάλο βαθμό δεν είχαν να κάνουν τόσο με τον Εθνικό αλλά με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος παραχώρησε τις εγκαταστάσεις των Λουτρών στην Τραϊανούπολη, ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ απάντηση από τον Δήμο. Και ας περιμέναμε με την συμπλήρωση δέκα ημερών από το τέλος της διοργάνωσης να υπήρχε κάτι, δεδομένου ότι τόσες μέρες χρειάστηκαν για να απαντήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και στις καταγγελίες του Σταύρου Σταθάκη για την χρήση του «Φώτης Κοσμάς».

Το αποτέλεσμα είναι η πόλη και η φιλοξενία των κατοίκων να δυσφημίζεται εν μέσω καλοκαιριού για λάθη και παραλείψεις που πρωτίστως, όπως δείχνουν τα πράγματα και δείχνουν πλέον και από τον Εθνικό, οι ευθύνες βαρύνουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (είτε μιλάμε για την κατάσταση των ξενώνων είτε για τα κλιματιστικά στο κλειστό είτε για τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων). Ωστόσο στον Δήμο μάλλον έμειναν στις φωτογραφίες του δημάρχου στις απονομές και ξεχάστηκε η δυσφήμιση της πόλης εκτός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης για το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης ίσως θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να δοθούν και από πλευράς Δήμου απαντήσεις για το θέμα, καθώς καλό είναι να θέλουμε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις για φιλοξενία διοργανώσεων, ωστόσο πρέπει να παρέχουμε και κατάλληλη φιλοξενία. Βέβαια, η ουσία δεν είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να απαντήσει στα μέσα ενημέρωσης της Θράκης αλλά να περάσει η θέση του και να αποκατασταθεί η δυσφημιστική εικόνα στις ιστοσελίδες εκτός Θράκης που φιλοξένησαν τις καταγγελίες των ομάδων από την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί να είναι εκ των πιο δημοφιλών αναρτήσεων του liberovolley εκείνη με τίτλο «Δεν είναι ζώα» που δημοσιεύθηκε δέκα μέρες πριν αλλά δείχνει ανάγλυφα πόσο πέρασε στην συνείδηση του μέσου φιλάθλου της υπόλοιπης Ελλάδας η κακή εντύπωση για την Αλεξανδρούπολη και τη φιλοξενία της, χωρίς να έχει υπάρξει, ίσως και λόγω ενοχής (;), οποιαδήποτε απάντηση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (ο Εθνικός απάντησε σε πρώτη φάση και απαξίωσε να δώσει συνέχεια σε δεύτερη, όταν γιγαντώθηκαν και πήραν μορφή χιονοστιβάδας τα παράπονα).

Σε εκείνο το δημοσίευμα γίνεται λόγος για… “τζουράσικ παρκ”, αλλά οι καταγγελίες αφορούσαν και την φιλοξενία της Κηφισιάς στις κορασίδες, όπου οι ομάδες φέρονται να τοποθετήθηκαν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής! Το άρθρο έχει ως εξής:

«Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ περίοδος 2016-17 ολοκληρώθηκε χθες με το πρωτάθλημα Παίδων και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο .
Το πρόβλημα που προέκυψε έχει να κάνει με την φιλοξενία των ομάδων από τις διοργανώτριες οι οποίες εγκαινίασαν νέο τρόπο φιλοξενίας .
Ο πληθυντικός ασφαλώς και δεν είναι “ευγενείας” αφού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είχε προηγηθεί ο Ηρακλής Κηφισιάς .
Αυτές οι δύο ομάδες συμπεριφέρθηκαν με άθλιο τρόπο στις αντιπάλους του θεωρώντας ότι τα παιδιά αγόρια-κορίτσια είναι ζώα.!!!
Τους πρόσφεραν άθλια καταλύματα οι μεν σε ροζ ξενοδοχείο και οι δε στο “τζουράσικ παρκ”  και με φαγητό χειρότερο από αυτό που δίνουν στους ….”φιλοξενούμενους” λαθρομετανάστες !!!
Έλεος δεν πάει άλλο και ελπίζουμε να μην υπάρξει και συνέχεια ,γιατί ξέρετε στην Ελλάδα είναι να μην γίνει μία αρχή .
Αυτές οι δύο διοργανώσεις έσβησαν την άψογη φιλοξενία των Νεανίδων στην Πτολεμαϊδα ,όπου μάταια οι ντόπιοι (που δεν είχαν και ομάδα ) περίμεναν ένα τυπικό ευχαριστώ από ΕΟΠΕ και ομάδες .
Αυτά για να κλείσουμε το αγωνιστικό μέρος της περιόδου ,περιμένοντας τις επόμενες διοργανώσεις να αναλάβουν υπεύθυνες ομάδες που θα σέβονται τον άνθρωπο και κυρίως τα παιδιά  αλλά και η ΕΟΠΕ πριν επιλέξει την  πόλη που θα γίνουν οι αγώνες να κάνει και κάποιον τυπικό έλεγχο των χώρων διαμονής και να επιβάλει την παροχή του μενού των αθλητών ποιοτικά και ποσοτικά !!!».