Με διπλή συμμετοχή στις σκυτάλες ο Κατρατζής! Έφτασε Βουδαπέστη για το Παγκόσμιο Κολύμβησης

 

Το πρωί της Κυριακής ξεκινά το αγωνιστικό πρόγραμμα της κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης και όλα δείχνουν ότι αν υπάρχει μια ελπίδα διάκριση, αυτή είναι στις σκυτάλες, εκεί όπου θα έχουμε και τη μοναδική θρακιώτικη συμμετοχή στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι ο Χρήστος Κατραντζής να αγωνιστεί όχι μόνο στα 4χ100 μέτρα ελεύθερο αλλά και στα 4χ200 μέτρα ελεύθερο, δηλαδή στις δυο από τις τρεις σκυτάλες που κατεβάζει η Ελλάδα στη Βουδαπέστη.

Στα 4χ100μ. ελεύθερο η ελληνική ομάδα είναι δυνατή και μπορεί να μπει στον τελικό, ενώ πέρα από τον Κατραντζή συμμετέχουν οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Απόστολος Χρήστου και Κριστιάν Γκολομέεφ. Μια πρόκριση στον τελικό είναι εφικτή, αλλά είναι θα αναμφισβήτητα επιτυχία.

Την υπέρβαση θα διεκδικήσει να κάνει στα 4χ100μ. μεικτής όπου θα κολυμπήσουν οι Χρήστου (ύπτιο), Καρπουζλής (πρόσθιο), Βαζαίος (πεταλούδα) και Γκολομέεβ (ελεύθερο).

Η ευχάριστη έκπληξη είναι η 4χ200μ. ελεύθερο την οποία έχουμε να τη δούμε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2007 και την διοργάνωση της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Και η ακόμα πιο ευχάριστη ότι ο Κατραντζής έχει επιλεγεί να κολυμπήσει σε αυτήν μαζί με Βαζαίο, Νέγρη και Δημητρίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 4χ200μ. ελεύθερο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, όταν το 2002 στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου οι Θανάσης Οικονόμου (που είναι στη Βουδαπέστη ως προπονητής), Νίκος Ξυλούρης, Γιάννη Κοκκώδης και Σπύρος Γιαννιώτης κατακτούσαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Χρήστος Κατραντζής έφτασε μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή της κολύμβησης την Πέμπτη στη Βουδαπέστη και ήδη έχει δοκιμάσει τα νερά της πισίνας όπου θα γίνουν οι αγώνες. Η 4×100 μέτρα αγωνίζεται μάλιστα από την πρώτη μέρα του κολυμβητικού προγράμματος, την Κυριακή.