Το άγνωστο παρασκήνιο της διάλυσης του Άλεξ: η εφορία, η συναυλία και… τα Χρυσωρυχεία

 

Δύο πολύ σοβαρές εκκρεμότητες με την Εφορία, που έχουν οδηγήσει μάλιστα και σε κατάσχεση προσωπικής περιουσίας, ακόμα και μέρους των συντάξεων που λαμβάνουν μέλη της διοίκησης του Άλεξ, φαίνεται πως είναι η αιτία που οδηγήθηκε στην αναστολή λειτουργίας η ιστορική ομάδα.

Όλα ξεκινούν σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS από την περίφημη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου που είχε διοργανωθεί πριν τέσσερα καλοκαίρια. Τότε είχε κάνει ντου το ΣΔΟΕ, είχε ανακαλύψει ότι είχαν πουληθεί αθεώρητα εισιτήρια, είχε συλληφθεί ο πρόεδρος του σωματείου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή αλλά και σε πρόστιμο 12.000 ευρώ (θυμηθείτε τα σχετικά δημοσιεύματα του ThrakiSportS τότε σε σχέση με το τι είχε γίνει  στη συναυλία και την σύλληψη του παράγοντα με ένα κλικ ΕΔΩ, σε σχέση με την καταδίκη στο δικαστήριο και τους κινδύνους διάλυσης του σωματείου ένα κλικ ΕΔΩ  και σε σχέση με την «απολογία» του προέδρου του αθλητικού σωματείου στην τηλεόραση με ένα κλικ ΕΔΩ). 

Όπως έγραφε και τότε το ThrakiSportS, η υπόθεση αυτή έφερνε επιπρόσθετα προβλήματα στο Άλεξ, καθώς έχοντας πλέον μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, άρχισαν να ξεσκονίζονται τα βιβλία του σωματείου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS δημιουργήθηκε δεύτερη εμπλοκή εξαιτίας ενός τιμολογίου από χορηγία των Χρυσωρυχείων Θράκης που δεν βρέθηκε σωστά περασμένο στο βιβλίο, από την εποχή που όλα σχεδόν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής ελάμβαναν χρυσές επιχορηγήσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα ακόμα αρκετά μεγάλο πρόστιμο από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που ελλείψει χρημάτων στα ταμεία του Άλεξ, πέρασε με βάση τους τελευταίους νόμους στα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου με αποτέλεσμα να κατασχεθούν προσωπικές περιουσίες.

Το ποσό που πρέπει να δοθεί στην εφορία ακόμα δεν έχει εξοφληθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες και αυτός είναι ο λόγος που στην γενική συνέλευση που έγινε πριν από λίγες μέρες, δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν να τρέξουν διοικητικά την ομάδα. Αν κάποιος έμπαινε σε αυτό το σημείο, πιθανότατα να βρισκόταν και αυτός να πληρώνει τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, ακόμα και με την προσωπική του περιουσία. Κάπως έτσι στο Άλεξ δημιουργήθηκε διοικητικό κενό, τα χρέη συνέχισαν να τρέχουν και ελήφθη η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του, που σημαίνει πολύ απλά ότι τα φυσικά πρόσωπα θα εξακολουθούν να είναι υπόλογα και να πληρώνουν αλλά στη νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί δεν θα υπάρχουν τέτοια «βαρίδια», που να αποτρέπουν από τυχόν ενδιαφερόμενους να μπουν στην διοίκηση.

Αυτός είναι ο λόγος που ο ΑΟ Θράκης κληρονομεί το αρχείο αλλά όχι και το ΑΦΜ του ιστορικού Άλεξ και αρχίζει από το μηδέν την προσπάθεια για την δημιουργία της ισχυρής ομάδας της πόλης, που θα μπορέσει να ξεφύγει από τα στενά όρια του Έβρου και θα εκπροσωπήσει το νομό στα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που ήταν και το μόνιμο και διαχρονικό όραμα της διοίκησης του Άλεξ.