Εικόνες βανδαλισμού και εγκατάλειψης στο γηπεδάκι Νυμφαίας όπου έβρισκαν οι Κομοτηναίοι καταφύγιο από την καθημερινότητα

 

Γιατί κάποιος να βανδαλίσει ένα μικρό γήπεδο σε ένα επαρχιακό δασάκι; Πρόκειται για ένα ερώτημα για δυνατούς “λύτες” το οποίο και προκύπτει από τις φωτογραφίες του βανδαλισμένου γηπέδου μπάσκετ στο δασάκι Νυμφαίας, βόρεια της Κομοτηνής.

Προφανώς δεν πρόκειται για έναν αθλητικό χώρο που χρησιμοποιούν χιλιάδες δημότες, ούτε για έναν χώρο που πληροί τις οποιεσδήποτε αθλητικές προϋποθέσεις. Ωστόσο πρόκειται για αθλητικό χώρο αναψυχής, που μέχρι τη στιγμή του βανδαλισμού του μπορούσε να φιλοξενήσει κάποιους πολίτες, οι οποίοι έβρισκαν εκεί ένα “καταφύγιο” από την καθημερινότητα.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες με τις οποίες ανέδειξε μεσοβδόμαδα το θέμα η εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής (δείτε τες με ένα κλικ ΕΔΩ), γίνεται αντιληπτό ότι στην Θράκη αλλά και γενικά στην Ελλάδα η έλλειψη σεβασμού προς τους δημόσιους αθλητικούς χώρους είναι πασιφανής.