Πέντε χρόνια από την ημέρα που «σίγησε» η φωνή του γηπέδου των Πηγαδίων στα ματς της Skoda Ξάνθη

Ήταν ένα ζεστό απόγευμα στην καρδιά του καλοκαιριού, πέντε χρόνια πριν, όταν πάνω από 600-700 άτομα συγκεντρώνονταν στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στη Κυψέλη Ξάνθης για να πουν το στερνό αντίο στον Χρήστο Ρεκάρη, που έφυγε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 χρονών.

Ανάμεσά τους ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Νίκος Επιτρόπου, πολλά ακόμα πρόσωπα από τον αθλητικό χώρο, αλλά και πολλοί αθλητικογράφοι αλά και εκδότες εφημερίδων, όπως ο Γιάννης Διαφωνίδης του Εμπρός και ο Πάνος Παπαδόπουλος του Μαχητή. Όλη η Ξάνθη είχε συνοδεύσει ένα από τα αγαπημένα της παιδιά στην τελευταία του κατοικία, ένα παιδί της το οποίο είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του και κυρίως την φωνή του με την ομάδα του ΑΟΞ.

Ο Χρίστος Ρεκάρης υπήρξε κορυφαίος D.J. της πόλης, αλλά και από τους κορυφαίους παρουσιαστές εκδηλώσεων, για αυτό και είχε επιλεγεί από τον Χρήστο Πανόπουλο να αποτελεί τον βασικό εκφωνητή των συνθημάτων στο γήπεδο των Πηγαδίων και φυσικά να κάνει και τις παρουσιάσεις της ομάδας. Μάλιστα, του είχε ανατεθεί ρόλος και στο Γραφείο Τύπου, για αυτό μετά τους αγώνες ήταν εκείνος που συντόνιζε την διαδικασία των συνεντεύξεων των προπονητών. Ήταν επίσης το κλειδί του επικοινωνιακού τομέα των παλαιμάχων ΑΟΞ – Σκόντα Ξάνθη.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αντέξει το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που τον χτύπησε και άφησε την τελευταία του πνοή στην καρδιά του καλοκαιριού του 2012, τέτοιες μέρες, ακριβώς πέντε χρόνια πριν. Επί σειρά ετών προϊστάμενος τυπογραφείου της ΣΕΒΑΘ, ήταν πατέρας δύο παιδιών, της Ευτέρπης και του Μιχάλη, στον οποίο μετέδωσε το «μικρόβιο» της αγάπης για την ομάδα του ΑΟΞ με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς φίλους της ομάδας στην εξέδρα των Πηγαδίων και όχι μόνο.