Στον αέρα το νέο Κλειστό Αλεξανδρούπολης έναν χρόνο μετά την εξαγγελία Παυλίδη

 

Το θέμα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, στον χώρο δίπλα από το κολυμβητήριο, επαναφέρει με σημερινή ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μιχαηλίδης.

Η μελέτη που αρχικά είχε ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο τελικά γίνεται από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξασφαλισμένο για το έργο ποσό λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσής τους, επισημαίνει ο Μιχαηλίδης.

Με την ανάρτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης επιτίθεται για μια ακόμα φορά στην δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για το συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει δεσμευθεί ότι το νέο γυμναστήριο θα έχει εγκαινιαστεί και θα λειτουργεί πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

«Σήμερα 5/7 συμπληρώνεται ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ, από την εξαγγελία του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, για την κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξ/πολη. Η ολιγωρία της δημοτικής αρχής για την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, ελπίζουμε να μην στοιχίσει στην απώλεια του εξασφαλισμένου αυτού ποσού από την πλευρά της Περιφέρειας», επισημαίνει ο Παύλος Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι έναν χρόνο πριν ο τότε Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης είχε ανακοινώσει πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου. Στη μνήμη του, μάλιστα, έχει ανακοινωθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ότι το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο θα λάβει το όνομα του Γιώργου Παυλίδη.

Στη συνέντευξη Τύπου είχε παραστεί και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που είχε δηλώσει: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να παραδώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο». Είχε δοθεί μάλιστα η πολιτική δέσμευση ότι  30 μήνες από την εξαγγελία, το έργο όχι απλά θα έχει μπει στις ράγες, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί.

Πέρασαν οι πρώτοι 12 και όχι απλά δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα αλλά ούτε καν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Και αν υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος τα εξασφαλισμένα από τον Παυλίδη χρήματα των 4 εκατ. ευρώ να χαθούν…