Στον τελικό του διεθνούς τουρνουά του Σλίβεν έφτασαν οι Κομοτηναίες Παρασκευούδη και Σαμαρά

 

Στον τελικό του διπλού του Sport Palace Cup & Under που διοργανώθηκε στο Σλίβεν της Βουλγαρία αγωνίστηκαν οι Κομοτηναίες τενίστριες Αναστασία Παρασκευούδη και Βάλια Σαμαρά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο αφού ηττήθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, χάνοντας στο super tie-break του τελικού.

Το δίδυμο της Αναστασίας Παρασκευούδη (που ανήκει στον Σ.Α. Σερρών) και της Βάλιας Σαμαρά (αθλήτριας του Πανθρακικού Ο.Α. Κομοτηνής) τα πήγε αρκετά καλά, και κατάφερε χάρη στις εμφανίσεις του να φτάσει έως και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αλλά εκεί ηττήθηκε από τις  Βουλγάρες Ανίτα Ιβάνοβα και Νικόλ Ρούσεβα με 4-6, 6-3, 11-9.

Οι δύο Θρακιώτισσες νωρίτερα στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας Κ16 της Tennis Europe, κέρδισαν στα προημιτελικά τις Μαρία Στογιάνοβα (Βουλγαρία) και Μαρία Κρίστινα Ράντου (Ρουμανία) με 6-0,6-2 ενώ στον ημιτελικό επικράτησαν των Βουλγάρων Βιολίνα Μιτροφάνοβα και Μαρία Τάνεβα, που ήταν Νο 4 του ταμπλό, με 2-6, 6-3, 10-8.

Αμφότερες οι δύο Κομοτηναίες αθλήτριες συμμετείχαν και στο ατομικό αγώνισμα της διοργάνωσης με την Παρασκευούδη να φτάνει έως τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την Βουλγάρα Έλενα Κράλεβα με 6-3, 7-5, ενώ την Σαμαρά να να φτάνει μέχρι τον 2ο γύρο όπου ηττήθηκε, όμως από την Νικόλ Ρούσεβα με 6-4, 1-6, 7-5.

Η Παρασκευούδη συμμετείχε απευθείας στη φάση των “16” και εκεί κέρδισε την Βουλγάρα Μπελόσλαβα Βέλεβα 6με -3, 7-5, πριν αποκλειστεί από την Κράλεβα στα προημιτελικά. Η Βάλια Σαμαρά είχε επίσης μια νίκη και μια ήττα, αφού πριν αποκλειστεί από τη Σούσεβα είχε νικήσει την Αλεξάντρα Σαμάντοβα με 7-5, 6-2.

Στο Σλίβεν ενίσχυσαν την ελληνική αποστολή οι Φίλιππος Ζαχιώτης, Φώτης Ανδρέας Αντωνιάδης, Ηλίας Μητρόπαπας και Κωνσταντίνος Τερλεμές, που πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις. Οι τρεις πρώτοι ξεκίνησαν από τα προκριματικά και μπήκαν στο κυρίως ταμπλό, με τον Ζαχιώτη να φτάνει και στη φάση των “16”. Ο Τσερλεμές αγωνίστηκε στο προκριματικό ταμπλό του μονού αγοριών αλλά ηττήθηκε από τον Τούρκο Μερτ Αραπασί με 6-4, 7-5.