Βρέθηκε χρηματοδότης για να αγωνιστεί ο Πανθρακικός στη Γ’ Εθνική αλλά αρνήθηκε την πρόταση η διοίκηση του!!!

 

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, βρέθηκε άνθρωπος να καλύψει το ποσό που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα αξιόμαχο ρόστερ ώστε ο Πανθρακικός να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά παρόλα αυτά η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού αρνήθηκε την πρόταση και φέρεται να έχει λάβει την απόφαση ο σύλλογος να κατέβει στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

Αν και οι ιθύνοντες της διοίκησης του ιστορικού συλλόγου της Κομοτηνής φέρονται να δηλώνουν ότι «δεν θέλουμε να σβήσει ο Πανθρακικός», με την απόφαση που φέρονται να έχουν λάβει, οδηγούν την ομάδα στον αφανισμό από τα εθνικά πρωταθλήματα τουλάχιστον μέχρι το 2020 και… βλέπουμε. Και αυτό, γιατί η απόφαση των ιθυνόντων είναι αφενός να μην κατέβει ο Πανθρακικός στη Γ’ Εθνική αφετέρου να μην ανέβει έστω από τώρα στην Α’ Ερασιτεχνική, όπως επίσης έχει δικαίωμα εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που δίνει ο αθλητικός νόμος για τις ομάδες που προέρχονται από ανώτερες κατηγορίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη Πανθρακικού φέρονται να δικαιολογούν την απόφασή τους αυτή όχι στο οικονομικό κόστος που θα έχει τυχόν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική αλλά στο ότι θα ξεκινήσει η ομάδα με -6 βαθμούς, κάτι που ούτως ή άλλως θα συμβεί βάσει ΚΑΠ σε όποιο πρωτάθλημα και αν λάβει μέρος. «Αν κατεβούμε Γ’ Εθνική φέτος ξεκινάμε με μείον 6 βαθμούς. Αν ανέβουμε σε επαγγελματική κατηγορία μετά από 1, 2 ή 3 χρόνια, θα βαραίνει εμάς το 50% των χρεών της ΠΑΕ προς  τρίτους, όχι στο δημόσιο», εξήγησε στην εφημερίδα Χρόνος ο αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Πανθρακικός Γιώργος Μπάρκουλας, ουσιαστικά δικαιολογώντας την απόφαση στους -6 βαθμούς στη Γ’ Εθνική και όχι στα χρέη, αφού αναγνωρίζει ότι αυτά σε ποσοστό 50% θα υπάρχουν είτε ο Πανθρακικός ανέβει σε δύο χρόνια είτε σε… 13 στην Football League (που είναι η πρώτη επαγγελματική κατηγορία).

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανθρακικού στις δηλώσεις του στην εφημερίδα της Κομοτηνής «Χρόνος» φέρεται να παραδέχεται αναφορικά με το ύψος των χρεών της ΠΑΕ: «Δεν ξέρουμε πόσο είναι το ποσό, πολλά ακούγονται, αλλά εμείς προσωπικά δεν το γνωρίζουμε το ποσό». Την βόμβα όμως την ρίχνει αμέσως μετά, όταν και συνεχίζοντας τις δηλώσεις του προσθέτει: «Πάντως βρέθηκε άνθρωπος να μας βοηθήσει αλλά τώρα για μια χρονιά να ρίξει κάποιος 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ, να ανέβουμε κατηγορία και να μην ανταποκριθούμε νομίζω ότι δεν λέει κάτι». «Οπότε», προσθέτει «αποφασίσαμε η ομάδα μας να πάει βήμα-βήμα από το β’ τοπικό».

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον βρέθηκε άνθρωπος, με 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ ο Πανθρακικός όχι απλώς θα είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία αλλά ενδεχομένως θα πρωταγωνιστούσε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ακόμα και αν ξεκινούσε με -6 βαθμούς. ΆΛλωστε, όπως αποκάλυψε ο Μπάμπης Χατζημεστής, ο γειτονικός Ορφέας Ξάνθης έφτιαξε ένα ξανθιώτικο μπάτζετ με μόλις 50.000 ευρώ και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει την περασμένη Γ’ Εθνική που ήταν σαφώς πιο δύσκολη, με περισσότερα ταξίδια μέχρι και τα Γιαννιτσά και την Κοζάνη.

Τώρα που οι όμιλοι  γίνονται περισσότεροι και τα ταξίδια σε αυτόν όπου θα μετέχουν οι ομάδες της Θράκης περιορίζονται μόνο σε γειτονικές πόλεις μέχρι και το πολύ τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, τώρα που κατά συνέπεια το κόστος συμμετοχής στη Γ’ Εθνική πέφτει ακόμα πιο κάτω από τα 50.000 ευρώ που υπολογιζόταν πέρυσι βάσει της δήλωσης του Μπάμπη Χατζημεστή και ενώ έχει βρεθεί χρηματοδότης για τον Πανθρακικό, η απόφαση να απαρνηθούν οι ιθύνοντες του συλλόγου την υψηλή για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής χρηματοδότηση που δηλώνουν ότι βρέθηκε και να δηλώσουν την ομάδα όχι στο Α’ αλλά στο Β’ Τοπικό, προκαλεί αν μη τι άλλο απορίες στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας…