Η θρακιώτικη ενδεκάδα που θα λάβει μέρος στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

 

Πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 10.00 το πρωί η κρίσιμη τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Γ.Σ. εκτός από την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, καλείται μεταξύ άλλων να ψηφίσει την αλλαγή του καταστατικού της ΕΠΟ.

Οι αλλαγές έχουν ζητηθεί από την FIFA και την UEFA υπό την απειλή του Grexit. Ανάμεσά τους είναι η αλλαγή του εκλογικού σώματος. Κάθε ΕΠΣ δεν θα έχει εφεξής τρεις αλλα μια ψήφο, ενώ κάθε ΠΑΕ θα έχει επίσης μια ψήφο.

Ζήτημα υπάρχει επίσης με τα κωλύματα παραγόντων αλλά εφόσον εκλεγεί, ανοίγει ο δρόμος για να διεξαχθούν οι περιβόητες εκλογές της ΕΠΟ. Στην Γενική Συνέλευση θα υπάρχουν 11 εκπρόσωποι από την Θράκη, με δικαίωμα ψήφου σε σύνολο ενός σώματος 181 εκπροσώπων.

Βάσει των δηλώσεων που έχουν γίνει, την ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της Αριστείδης Πιαλόγλου, ενώ προφανώς θα βρεθεί και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος.

Από την ΕΠΣ Έβρου έχουν δηλωθεί ότι θα συμμετάσχουν  ο πρόεδρός της Χρήστος Καραβασίλης, ο α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαϊωάννου και ο β’ αντιπρόεδρος Θεόδωρος Μπίκος.

Από την ΕΠΣ Θράκης θα λάβουν μέρος ο πρόεδρός της Μάνος Γαβριηλίδης, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κοτζαμάνης και ο ταμίας Χρήστος ουκουλάκης.

Από την ΕΠΣ Ξάνθης έχουν δηλωθεί στην ΕΠΟ ότι θα λάβουν μέρος ο πρόεδρός της Γιώργος Πανίδης, ο α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Τριάντης και ο β’ αντιπρόεδρος Χρύσανθος Ζουρνατζίδης.