Ο δάσκαλος από την Αλεξανδρούπολη που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τριάθλου του Ντίσελντορφ

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τριάθλου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διοργάνωση κάθε χρόνο του αθλήματος στην Ευρώπη και κόντρα σε όσα θα νόμιζε κανείς, υπήρξε εκεί και θρακιώτικη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, στους αγώνες συμμετείχε o δάσκαλος και αθλητής από την Αλεξανδρούπολη Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία 55-59 ετών. Μάλιστα, στην διοργάνωση ο Ψαρόπουλος συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μιας και η συμμετοχή του έγινε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αν και όπως τονίζει η Όλια Γκαντανίδου στο e-evros, που ανέδειξε το θέμα, «όλη η προσπάθεια έγινε αποκλειστικά με δικά του έξοδα».

Στο ίδιο μέσο ο Αλεξανδρουπολίτης βετεράνος αλλά… όχι παλαίμαχος πρωταθλητής τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος με αυτή του τη συμμετοχή. Όπως είπε, αθλούνταν επί 8 μήνες καθημερινά και μάλιστα 2 φορές τη μέρα. Επισήμανε ακόμα ότι είναι τέτοιο το άθλημα που υπάρχουν εναλλαγές των ασκήσεων στις προπονήσεις και έτσι δεν σε κουράζει ούτε το βαριέσαι. «Τη μια μέρα θα κάνεις ποδήλατο, την άλλη κολύμβηση και έπειτα τρέξιμο, οπότε δεν σε κουράζει ψυχολογικά», σχολιάζει ο Γιάννης Ψαρόπουλος

Στην ερώτησή για το από πότε ασχολείται με τον αθλητισμό, απάντησε: «Με τον αθλητισμό ξεκίνησα από την ηλικία των δεκατεσσάρων, ως δρομέας, έπειτα συνέχισα με το ποδήλατο και αργότερα μπήκε στη ζωή μου η κολύμβηση». Όσο για το αν θα παρότρυνε τους μαθητές του να ασχοληθούν με το τρίαθλο;

«Γενικά ανεπιφύλαχτα θα παρότρυνα τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό  και μετέπειτα με το Τρίαθλο. Ξέρετε, εκτός από ψυχαγωγία, εκτόνωση και την καλή φυσική κατάσταση που παραμένει το σώμα μας η ενασχόληση με τον αθλητισμό έχει γενικά πολύ μεγάλη επίδραση στην προσωπικότητα, την αυτοπεποίθηση και την αντίληψη ενός ατόμου. Ακόμη κι αυτός μου ο αγώνας θα ήθελα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, να μην το βάζουν ποτέ κάτω και πάντα να προσπαθούν για το καλύτερο». Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.