Τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει η Σαλινούδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ν. Κορέας

 

Δεν κατάφερε να διακριθεί η Ελένη Σαλινούδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μούζου της Νότιας Κορέας, καθώς τραυματίστηκε στον πρώτο της αγώνα στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, για την κατηγορία των +73 κιλών η Ορεστιαδίτισσα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε την Ροντρίγκεζ από τη Δομινικανή Δημοκρατία για τον Γύρο των 32.

Η Σαλινούδη εγκατέλειψε στην τρίτη περίοδο λόγω τραυματισμού στο αριστερό πόδι κι ενώ το σκορ ήταν 7-12. Ετσι ολοκληρώθηκε πρόωρα η παρουσία της στη διοργάνωση.

Ωστόσο για την μόνιμη τα τελευταία τρία χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδος, ήταν και αυτή μια εμπειρία που προστίθεται στην αθλητική της σταδιοδρομία.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της 4ης ημέρας στα -54 κιλά ο Φακινος νίκησε με 20-15 τον  Μολισανέ (Λεσότο) και με 17-5 τον Παλάσιος (Γουατεμάλα), έφτασε στους 16 αλλά ηττήθηκε από τον Τορτόσα Καμπρέρα (Ισπανία) με 13-33.

Στα -53 κιλά η Τορογλου νίκησε την Ισαραμπί (Ισραήλ) 8-7 αλλά έχασε από την Αγκρίς (Τουρκία) 0-20. Μέχρι στιγμής από ελληνικής πλευράς η παρουσία της Μητσοπούλου ήταν η καλύτερη,  αφού έφτασε στους 16 της κατηγορίας της και μάλιστα λίγο έλειψε να προκριθεί στα προημιτελικά.

Πιο συγκεκριμένα, στα -67 κιλά η Μητσοπούλου αρχικά επικράτησε με 12-9 της Αλβαράδο από την Κόστα Ρίκα για την φάση των 32 και στην συνέχεια έπαιξε για την πρόκριση στην οκτάδα με την Βρετανίδα Γουίλιαμς, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 21-21 και τελικά υπέκυψε στην διαδικασία του golden score με 2-0.

Από μία νίκη πέτυχαν στα -68 και στα -74 κιλά οι Χαμαλίδης και Ροδίτης αντίστοιχα, η πορεία των οποίων σταμάτησε στον γύρο των 32. Ο Χαμαλίδης νίκησε τον Κάρουνικ (Ουκρανία) με 18-5 αλλά έχασε στην συνέχεια από τον Νταλακλίεφ (Βουλγαρία) με 5-3. Ο Ροδίτης νίκησε τον Σταχ (Γερμανία) με 21-14 αλλά ηττήθηκε από τον Γκεσάθα Μπαρέγια (Ισπανία) με 9-6.

Τέλος, στα -49 κιλά των γυναικών η Αντωνίου ηττήθηκε από τον πρώτο της αγώνα με 18-3 από την Ζαμόρα από την Γουατεμάλα και μοιραία τερματίστηκε από πολύ νωρίς η παρουσία της σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται ότι στην πρεμιέρα η Αποικου είχε φτάσει ως την φάση των 32 στα -46 κιλά ενώ ο Ραψομανίκης ήταν ο πρώτος που έφτασε μέχρι και την φάση των 16 στα -54 κιλά.