Super League: Κοντά σε παίκτη που έχει κατακτήσει κύπελλο στην Γερμανία και έχει μεγάλη προϋπηρεσία στη Bundesliga ο ΑΟΞ

 

Όπως προανήγγειλε ο νέος τιμ μάνατζερ της Ξάνθης, σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες, φαίνεται πως ο ΑΟΞ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίο έρχεται με βαρύ βιογραφικό και προϋπηρεσία στη Bundesliga.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport24, ο Γέντρισεκ, γεννημένος στις 26 Οκτώβρη του 1986, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη και έρχεται για να καλύψει λογικά το κενό που δημιουργείται στην επίθεση από την αποχώρηση του Καρίμ Σολτάνι. Έχει ένα αρκετά «βαρύ» βιογραφικό, αφού για αρκετά χρόνια αγωνιζόταν στις Εθνικές Κατηγορίες της Γερμανίας, με αποκορύφωμα την μεταγραφή του στην Σάλκε, με την οποία στέφθηκε και Κυπελλούχος Γερμανίας τη σεζόν 2010-2011.

Ξεκίνησε την καριέρα του, από τη χώρα του και τις ακαδημίες της Ρουτσόμπεροκ, με την οποία μετά από λίγα χρόνια «ανδρώθηκε», και το 2006 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, αφήνωντας την για ένα χρόνο και φεύγοντας δανεικός για πρώτη φορά στην Bundesliga και σε ηλικία 20 ετών για λογαριασμό του Αννόβερου. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε, αλλά δεν έμεινε πολύ, αφού οι εμφανίσεις του αρκούσαν, ώστε η Καιζερσλάουτερν να πληρώσει 500 χιλιάδες ευρώ και να τον αποκτήσει. Με την Καιζερσλάουτερν έπαιξε 96 αγώνες, οι οποίοι όμως ήταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Γερμανίας.

Από εκεί έφυγε τρία χρόνια μετά και υπέγραψε ως ελεύθερος στην ομάδα της Σάλκε, που αποτελεί ίσως και την μεγαλύτερη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε, όμως δεν στέριωσε στην «κοιλάδα του Ρουρ», και ένα χρόνο αργότερα αποχώρησε και με αντίτιμο 700 χιλ ευρώ υπέγραψε στην Φραϊμπουργκ, με την οποία αγωνίστηκε 3 χρονιές και το κοντέρ έγραψε 36 συμμετοχές 2 γκολ και 7 ασίστ.

Ακολούθησε για ένα χρόνο η Κότμπους και πάλι στην Zweite Liga, ενώ μετά επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Σπάρτακ Τρνάβα, με την οποία έπαιξε σε 16 αγώνες και πέτυχε 6 γκολ. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Πολωνίας, με την φανέλα της Κρακοβίας, με την οποία έπαιξε σε 31 ματς και είχε ένα γκολ και μία ασίστ.

Αν μη τι άλλο, φαίνεται παίκτης με «βαρύ» βιογραφικό, που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες της Bundesliga, όμως δείχνει μια καθοδική τάση στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια, και μένει να δούμε αν θα καταφέρει στον ΑΟΞ να αναγεννηθεί.

Δείτε παρακάτω μερικές φάσεις από τα γκολ του Γέντρισεκ: