Οι 44 Θρακιώτικες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Ποδηλασίας της Ξάνθης

 

Συνολικά 25 Θρακιώτες έχουν δηλωθεί να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Ανδρών και Γυναικών, που αρχίζει την Παρασκευή και θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην Ξάνθη, αλλά συνολικά 44 είναι οι θρακιώτικες συμμετοχές αφού κάποιοι έχουν δηλωθεί και στην αντοχή και στην ατομική χρονομέτρηση.

Σήμερα Παρασκευή, πρώτη ημέρα, διεξάγεται η ατομική χρονομέτρηση γυναικών σε απόσταση 27,2 χιλιομέτρων και η ατομική χρονομέτρηση ανδρών σε μήκος 46,2 χιλιομέτρων. Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο αγώνας αντοχής των γυναικών σε απόσταση 108,1 χλμ ενώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τον αγώνα αντοχής των ανδρών, στον οποίο οι αθλητές θα κληθούν να καλύψουν απόσταση μήκους 174,1 χιλιομέτρων.

Στο αγώνισμα της αντοχής έχουμε 20 θρακιώτικες συμμετοχές σε σύνολο 131 δηλωθέντων αθλητών. Από τον Θράκα Ιππέα της Κομοτηνής έχουν δηλωθεί οι Δημήτρης Τερζής, Νίκος Λινάρδος, Ορέστης Ιωαννίδης, Θανάσης Καβουρτσικλής, Σωτήρης Μαλάτος, Παναγιώτης Σταματόπουλος, Λευτέρης Φίλιογλου, Σωτήρης Χασανίδης, Χαρούν Μολλά, και Βαγγέλης Φραγκούλης. Από την Δόξα Σταυρούπολης Ξάνθης μετέχουν οι Γιώργος Βουτσίλας και Κώστας Ευσταθιάδης.

Τέλος από τον διοργανωτή Πήγασο Ξάνθης έχουν δηλωθεί οι Ατίλα Αλη Ογλου, Γιώργος Κατράνης, Γιώργος Χασμάς, Κώστας Νταλάρας, Δαμιανός Νάνος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Μπουλέντ Αρηφογλου, Δημήτρης Σαββόπουλος, Δημήτρης Χριστοδούλου, Γιάννης Τσακμάνης, Δημήτρης Πανδράκης, Δημήτρης Μπακάλης, Γιώργος Κυριαζής και Αντώνης Χατζηνικολάου.

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης ανδρών έχουν δηλωθεί επίσης 20 θρακιώτες, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις οι ίδιοι με την αντοχή. Αναλυτικά θα λάβουν μέρος κατά σειρά οι Ατίλα Αλή Ογλού του Πήγασου Ξάνθης, Σίμος Αγγελούδης της Δόξας Σταυρούπολης Ξάνθης, Γιώργος Κατράνης του Πήγασου Ξάνθης, Δημήτρης Τερζής του Θράκα Ιππέα, Γιώργος Χασμάς του Πήγασου Ξάνθης, Κώστας Νταλάρας, Δαμιανός Νάνος επίσης του Πήγασου, Λευτέρης Ανδρεανίδης της Δόξας Σταυρούπολης, Δημήτρης Γεωργιάδης του Πήγασου, Νίκος Λινάρδος του Θράκα Ιππέα, Μπουλέντ Αριφογλου του Πήγασου, Δημήτρης Σαββόπουλος του Πήγασου, Δημήτρης Χριστοδούλου του Πήγασου, Γιάννης Τσακμάκης του Πήγασου, Δημήτρης Πανδράκης του Πήγασου, Δημήτρης Μπακάλης του Πήγασου, Γιώργος Κυριαζής του Πήγασου, Αντώνης Χατζηνικολάου του Πήγασου και Ορέστης Ιωαννίδης του Θράκα Ιππέα.

Στις γυναίκες υπάρχουν μόλις 20 συμμετοχές στον δρόμο αντοχής, εκ των οποίων μόνο η Βασιλική Γκαραγκάνη του Θράκα Ιππέα και Μαρία Αντωνιάδου της Δόξας Σταυρούπολης. Δεκαεπτά κοπέλες θα λάβουν μέρος στην ατομική χρονομέτρηση και έχουν δηλωθεί η Εένη Τάτσιου και Μαρία Αντωνιάδου της Δόξας Σταυρούπολης.