Με τριπλή θρακιώτικη παρουσία πέταξε για Λιλ η Εθνική με στόχο την παραμονή

 

Ο μεγάλος όγκος της εθνικής ομάδας ταξίδεψε για τη Λιλ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που ξεκινάει την Παρασκευή, εκεί όπου η Ελλάδα διεκδικεί την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. 

Ανάμεσά τους και τρεις Θρακιώτες: ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης που θα επιστρέψει με αυτόν τον αγώνα στην αγωνιστική δράση, η θρακιώτισσα εξ αγχιστείας (λόγω Λάζαρου Χαριτωνίδη) Βούλα Παπαχρήστου και το new entry, ο πρωταθλητής Ελλάδας στη δισκοβολία Ιάσονας Θανόπουλος, ο οποίος έχει δελτίο στον ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι για συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα είχαν θέσει υποψηφιότητα και η Αναστασία Καρακατσάνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που επιτέθηκε σφόδρα στον εθνικό προπονητή για τη μη επιλογή της, αλλά και οι Μάρκος Γκούρλιας και Δήμος Μαγγίνας που ανήκουν στην αναπληρωματική ομάδα αλλά δεν ταξίδεψαν για τη Γαλλία.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα της ελληνικής ομάδας κι ένα από τα σπουδαιότερα της διοργάνωσης. «Πάμε με στόχο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, προκειμένου να διατηρηθούμε στην κατηγορία», είπε η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινάει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας με τη διεξαγωγή των προκριματικών στις ταχύτητες και τα εμπόδια, όπου θα μετάσχει στα 110 μέτρα των ανδρών ο δραμινός πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης. Οι τρεις θρακιώτικες παρουσίες θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο.