Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κρίνει τη συμμετοχή του Κατραντζή στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

 

Πραγματοποιείται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στο ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλη,α Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στην προσπάθεια που θα κάνει ο Χρήστος Κατραντζής, ο κορυφαίος θρακιώτης κολυμβητής της δεκαετίας, ώστε να λάβει μέρος σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό της Βουδαπέστης.

Γκολομέεβ, Μελαδίνης, Δημητρίου, Νέγρης είναι αυτοί που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο παγκόσμιο και θα αγωνιστούν δίχως να χρειάζεται να αποδείξουν κάτι. Θεωρητικά είναι οι τέσσερις που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, ακόμα και στην σκυτάλη, της οποίας ο Κατραντζής ήταν μέλος τόσο πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο όσο και στο Ευρωπαϊκό του Λονδίνου, όπου άγγιξε το μετάλλιο.

Όλα αυτά, σε αντίθεση με τον Χρήστο Κατραντζή που πρέπει να κάνει το 100αρι της ζωής του, με άλλα λόγια ατομικό ρεκόρ, προκειμένου να κλείσει θέση για ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Είχε συμμετάσχει άλλωστε και πριν δυο χρόνια στο Παγκόσμιο του Καζάν αλλά και πριν τέσσερα σε αυτό της Βαρκελώνης, θέλει όμως να τριτώσει τις συμμετοχές του σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς και τον άφησε μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων.

Ο Κατραντζής έχει δηλωθεί και στα 50 και στα 100 και στα 200 μέτρα ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει το sportsfeed, στο σπριντ θα αποτελέσει πολύ μεγάλη έκπληξη μια ήττα του Κριστιάν Γκολομέεβ. Φέτος έχει 22.11 που είναι η καλύτερη επίδοση και είναι ο μοναδικός που μπορεί να κατέβει τα 22. Έστω και αν ο στόχος είναι σε 20 μέρες, ο Γκολομέεβ δε χάνει. Για τη δεύτερη θέση θα γίνει χαμός. Προβάδισμα έχει ο γρήγορος Οδυσσέας Μελαδίνης και όπως ο συναθλητής του στον Εθνικό, έτσι και αυτός δύσκολα θα χάσει τη 2η θέση. Κατραντζής, Κοντόπουλος, Κολιόπουλος και Μυλωνάς ακολουθούν.

Ωστόσο ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κούρσα του πρωταθλήματος ,καθώς από αυτήν θα προκύψει και η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο, είναι εκείνη των 100 μέτρων. Ο πιο γρήγορος φέτος είναι ο Οδυσσέας Μελαδίνης με 49.79 και τον ακολοθουθεί ο Χρήστος Κατραντής με 50.02. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έχει 51.26 αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική επίδοση καθώς μπορεί να κολυμπήσει κάτω από 49. Δεν έχουν δηλωθεί ο Απόστολος Χρήστου και ο Ανδρέας Βαζαίος. Ο Θρακιώτης θέλει να κατεβάσει αρκετά την φετινή του επίδοση και ενδεχομένως να κάνει και ατομικό ρεκόρ για να προλάβει το τρένο της Βουδαπέστης.