Πανελληνιονίκης ο τρομερός Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής! Έσπασε το φράγμα των 56 μέτρων και κατέκτησε το χρυσό!!!

 

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της δισκοβολίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στην Πάτρα κατέκτησε ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής.

Ο φοιτητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ζωή του τα 56 μέτρα στην τέταρτη του προσπάθεια στον τελικό, που ήταν και εκείνη που του χάρισε τη νίκη. Με αυτό το ατομικό ρεκόρ στα 56,01μ ο Θανόπουλος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Κυριάκος Ζώτος του ΓΣ Μανδρών με 55.85μ ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Δελής του Πίνδαρου Θηβών. Ο Θανόπουλος είχε βολή στα 51.11μ στην πρώτη προσπάθεια, ανέβηκε στα 55.08μ στην δεύτερη εξασφαλίζοντας το μετάλλιο ενώ ήταν άκυρος στην τρίτη.

Ακολούθησε η τέταρτη βολή στα 56,01μ που τον έφερε στην κορυφή, από όπου δεν έπεσε στις δύο εναπομείνασες προσπάθειες. Στην πέμπτη έριξε τον δίσκο στα 54.68μ ενώ στην έκτη ήταν άκυρος.