Συνελήφθη ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Νίκος Λάσκαρης! Οδηγείται στον εισαγγελέα…

 

Σαν κεραυνος εν αιθρία αναμένεται να πέσει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ η είδηση της σύλληψης του Νίκου Λάσκαρη το απόγευμα της Πέμπτης σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αλλά επιβεβαιώνονται από αστυνομικές πηγές και στο ThrakiSportS, ο ξανθιώτης στην καταγωγή ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Άρη «συνελήφθη από αστυνομικούς στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να οδηγηθεί και στον εισαγγελέα».

Με βάση τις πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, που ήδη μεταδίδονται και από αθηναϊκές ιστοσελίδες, φέρεται να συνελήφθη εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης που είχε με Λετονό πρώην συνεργάτη του σχετικά με την αγοραπωλησία χρυσού, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και της μήνυσης, που του έχει καταθέσει εκείνος για υπεξαίρεση 100 εκατ. ευρώ.

Σε βάρος του Λάσκαρη είχε ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διεθνές ένταλμα που εκδόθηκε εδώ και 14 μέρες από την Ιντερπόλ και έχει κοινοποιηθεί εδώ και 7 μέρες σε Έλληνα εισαγγελέα.  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενεργοποίησε το ένταλμα σύλληψης και έτσι προχώρησε η διαδικασία. Οπως προαναφέρθηκε, ο ξανθιώτης παράγοντας συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ήδη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και πλέον αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών σχετικά με το αν θα εκδοθεί στην Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την ίδια υπόθεση καταζητείται και η σύζυγός του Τζόρτζια.