Πάτησαν και επισήμως την κορυφή του κόσμου οι Μάντης – Καγιαλής

 

Ανακοινώθηκαν από την παγκόσμια ιστιοπλοΐκή ομοσπονδία οι νέες κατατάξεις σε όλες τις κατηγορίες, με το δίδυμο Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή να βρίσκονται πλέον στην κορυφή του κόσμου.

Οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο εξαργύρωσαν την εκπληκτική τους παρουσία το τελευταίο δίμηνο και με τη συγκομιδή των βαθμών που συγκέντρωσαν, βρέθηκαν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των 470, έχοντας 921 βαθμούς. Έριξαν από την κορυφή τους Σουηδούς Φοκ και Ντάκαμαρ που έχουν 908 ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Αυστραλοί Μπέλτσερ και Ράιαν με 885.

Όπως σημειώνει το sportsfeed, μεγάλη άνοδο σημείωσε και η Βασιλεία Καραχάλιου στα ράντιαλ αφού από την 25η θέση ανέβηκε στην 13η με 773 βαθμούς και βρίσκεται σε απόσταση… βολής από την πρώτη δεκάδα με την Ολλανδέζα Μαξίμ Γιόνκερ να έχει 820 βαθμούς. Στην κορυφή βρίσκεται η επίσης Ολλανδέζα Μάριτ Μπόουμεστερ με 982 βαθμούς.

Άνοδος και για το δίδυμο των 470 στις γυναίκες με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλία Κλωναρίδου από την 24η θέση να πηγαίνουν στην 17η με 436 βαθμούς. Στην κορυφή η Ελληνοολανδέζα Αφροδίτη Ζέγκερς με την Ανελόες βαν Βέεβ με 960 βαθμούς. Μεγάλη μάχη δίνει ο Παύλος Κοντίδης με τον Φίλιπ Μπουλ στα λέιζερ. Ο Κύπριος έχει 931 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τον Γερμανό να έχει 947 και να είναι στην κορυφή.