Επέτειος: Τρία χρόνια από την απόβαση του λαού της Ξάνθης στο “Βικελίδης” για το νικηφόρο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου! (+photos)

 

Ήταν 11 Ιουνίου του 2014, σαν σήμερα πριν 3 χρόνια δηλαδή, όταν η Ξάνθη έδινε μια πολύ σημαντική μάχη και κινδύνευε να γραφτεί η πρώτη μαύρη σελίδα στην ιστορία της, όμως κατάφερε τελικά, να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη που της εξασφάλισε και την παραμονή της στην κατηγορία, έστω και αν οι φίλαθλοι της καρδιοχτύπησαν.

Μετά από αγώνα δρόμο, που έκαναν όλοι οι αρμόδιοι τότε, ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί κανονικά, αφού μόλις μια ημέρα πριν το μπαραζ, «άγνωστοι», βανδάλισαν το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», ρίχνοντας καρφιά παντού, αλλά και κάνοντας διάφορες γραμμές με χρώματα πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’όλες τις δυσκολίες, όμως, που υπήρξαν πριν, οι υπεύθυνοι έδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ξεκινήσει κανονικά το ματς.

Περίπου 4000 φίλοι της Ξάνθης ταξίδεψαν έτσι την Τετάρτη, παρά τις δουλειές που πολλοί είχαν, 11 Ιουνίου από τη Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη και στήριξαν την ομάδα. Κι εκεί που το ματς κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις και όλα έδειχναν πως η Ξάνθη έστω και δύσκολα ήλεγχε το ματς, ήρθε το γκολ του Γκούρμα στο 34′ με ένα πολύ δυνατό σουτ, και έβαλε την Ξάνθη σε θέση… κυνηγού. Η Ξάνθη, βέβαια, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν καν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Κάλβο, ο Γούτας πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου.

Οι δυσκολίες, όμως, για την Ξάνθη δεν τελείωναν εκεί, αφού με το ξεκίνημα κιόλας του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέτρος Μάνταλος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για μια αψιμαχία που είχε, και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Παρ’όλα αυτά ο ΑΟΞ βρήκε τον τρόπο και παραβίασε ξανά την εστία του Γκίτκου, με το γκολ του Ράνου στο 83ο λεπτό, ένα γκολ που πανηγύρισε μέχρι και ο Βασίλης Τοροσίδης από τη Βραζιλία, όπου βρισκόταν με την Εθνική μας Ομάδα για το Μουντιάλ του 2014. Με το γκολ αυτό και έχοντας και φύλακα άγγελο τον Δημήτρη Κυριακίδη στο… παρά πέντε να πανηγυρίσει την παραμονή του στην Super League, για άλλη μια χρονιά.

Δείτε τις σημαντικότερες στιγμές από το σημαντικό αυτό παιχνίδι όπως τις αποτύπωσε ο φακός του ThrakiSportS:

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ