Β’ Εθνική: Η συγχώνευση Παναθλητικού και Μαχητών φέρνει αλλαγή δεδομένων για Ασπίδα Ξάνθης αλλά και ΑΕ Κομοτηνής

 

Οι Μάχητες Δόξας Πεύκων και ο Παναθλητικός βρίσκονται σε συζητήσεις για να συγχωνευτούν και να δημιουργήσουν μία ισχυρή ομάδα στον Δήμο Νεαπολεως – Συκεών, γεγονός που εφόσον συμβεί θα φέρει ανατροπές στον όμιλο της Ασπίδας Ξάνθης αλλά και στη Γ’ Εθνική!

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση είναι πιθανό ως το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθούν.

«Ο Παναθλητικος Συκεών και οι Μαχητες Δόξας Πεύκων θα ήθελαν απο κοινού να ενημερώσουν άπαντες οτι έχουν ξεκινήσει επαφές για τη διερεύνηση της πιθανότητας ένωσης των δυνάμεών τους με σκοπό τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής ομάδας στον Δήμο Νεαπολεως – Συκεών!

Άλλωστε οι συνθήκες επιβάλλουν την σύμπλευση υγιών δυνάμεων που απο μόνες τους ήδη έχουν κατορθώσει πολλά (γυναικεία ομάδα σε Α1, ανδρικές ομάδες σε Α2 & Β/ Εθνικη) και απο κοινού μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα χωρίς να ανταγωνίζονται η μία την άλλη μέσα τον ίδιο Δήμο!

Σημειώνεται οτι οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθούν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Διευκρινίζεται οτι σε περίπτωση συμφωνίας, η γυναικεία ομάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην Α1 ενώ ανάλογη απόφαση είναι να παρθεί και για το ενιαίο πλέον ανδρικό τμήμα. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι η δυνατότητα ανάπτυξης και η παροχή περισσότερων υπηρεσιών στις ακαδημίες μας που θα απαριθμούν πλέον περισσότερα απο 400 αγόρια και κορίτσια».

Σε περίπτωση που η συγχώνευση προχωρήσει, η νέα ομάδα θα αγωνιστεί στην Β’ Ανδρών, χωρίς να διευκρινίζεται αν το κενό στην Α2 θα καλυφθεί από τον Παπάγου, που νίκησε τον Ερμή Αγιάς στο μπαράζ των ομάδων που κατέλαβαν την τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ή αν επειδή η συγχώνευση αφορά ομάδες του Βορρά ανέβει η ομάδα της Θεσσαλίας.

Αν συμβεί αυτό, θα φέρει πιο κοντά στην άνοδο, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο και την ΑΕ Κομοτηνής, που μετά την ήττα της στο προ δύο εβδομάδων μπαράζ είναι τέταρτη αναπληρωματική, δηλαδή θα πρέπει να υπάρξουν άλλες τρεις αποχωρήσεις ομάδων ή συγχωνεύσεις από τον Βορρά.