Ολοταχώς πλώρη για το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σαντατέρ οι Μάντης – Καγιαλής

 

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη αγωνιστική μέρα στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Σανταντέρ της Ισπανίας και το δίδυμο Μάντη – Καγιαλή συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Όπως αναφέρει ο Σούλης Μέζος στο Sportsfeed, ακόμα δυο ιστιοδρομίες είχε το σημερινό πρόγραμμα για την κατηγορία των 470 και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, έδειξαν για ακόμα μία φορά την παγκόσμια κλάση τους. Τρίτη θέση στην 5η ιστιοδρομία και 2η στην έκτη με αποτέλεσμα να διατηρηθούν στην κορυφή της γενικής κατάταξης αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τους διώκτες τους.

Το ελληνικό δίδυμο έχει αυτή τη στιγμή εννέα βαθμούς, με τους Αυστριακούς Μπέργκερ-Μαχρ να ακολουθούν με 16 και τους Αμερικανούς Μακνέι-Χιουζ στην τρίτη με 18. Οι Σουηδοί, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Φοκ-Ντακάμαρ συνεχίζουν να προσπαθούν να μαζέψουν τα λάθη της πρώτης μέρας αλλά έχουν μείνει αρκετά πίσω με 37,6 βαθμούς, στην 8η θέση.

Απομένουν τέσσερις ιστιοδρομίες για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, πριν από την κούρσα των μεταλλίων όπου ο  Παναγιώτης Μάντης και ο έχων και ξανθιώτικη καταγωγή Παύλος Καγιαλής θέλουν να μπουν με όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.