Ο πρώην πρωταθλητής του Ηρόδικου Β. Τσαγκάρης «έσπασε» τη σιωπή του για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

 

Περίπου δυόμισι μήνες μετά το μοιραίο βράδυ της 23ης Μαρτίου, ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, πρώην πρωταθλητής του συλλόγου ΑμεΑ της Θράκης Ηρόδικος,  μίλησε για πρώτη φορά για τη στυγερή δολοφονία του Μάριου Λουκόπουλου, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο.

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα αλλά και τον σύλλογο της Κομοτηνής στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (“βραχιολάκι”), μίλησε στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, για το πώς είναι σήμερα η ζωή του.

«Φυλακή είμαι, όσο και αν κάποιοι συνάδελφοί σας θεωρούν αυτό κάτι αστείο, αυτή την απόφαση του ανακριτή, είναι κι αυτή μια μορφή φυλάκισης. Πήραν αυτή την απόφαση γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές. Ολόκληρο κτίριο η ΓΑΔΑ και δεν υπήρχε μια ράμπα για να χωρά το αμαξίδιο. Όταν ήθελα να πάω στην τουαλέτα έπρεπε να το ζητήσω από το πρωί για να πάω το απόγευμα απέναντι στον Άγιο Σάββα. Για να μην πάω στην τουαλέτα έτρωγα ένα σάντουιτς όλη τη μέρα.

Σίγουρα λυπάμαι για ό,τι έγινε και ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντα και τη δική μου που ψυχολογικά και οικονομικά έχουν έρθει σε πολύ άσχημη θέση. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και δεν θα είχε γίνει τίποτα αν το θύμα δεν είχε κινηθεί απειλητικά απέναντί μου. Δεν είχα καμία πρόθεση, τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον δεν ήταν αυτά…».

Οπως θυμίζει το newsit, ο παραολυμπιονίκης είχε σχέση με την πρώην σύζυγο του 47χρονου, που όμως είχε ολοκληρωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Μάριος Λουκόπουλος είχε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, η οποία τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, είχε προτείνει στο δικαστήριο ως μάρτυρα τον παραολυμπιονίκη.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Λουκόπουλο ήταν ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Δοροβίτσας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο που είχε το θύμα με την πρώην σύζυγο του. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ο 47χρονος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το απόγευμα τις Παρασκευής και στην συνέχεια έφυγε για να συναντηθεί με τον παραολυμπιονίκη, ενόψει της δίκης που είχε προγραμματιστεί για τις 30 του μήνα.