Βραβεύθηκε ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης για τις 90 συμμετοχές του στα δέκα χρόνια με την Εθνική Ανδρών

 

Για τη συμπλήρωση 90 συμμετοχών και δέκα χρόνων με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας τιμήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκε με μια μεγάλη φανέλα που είχε τον αριθμό 90 από τους εκπροσώπους του ΟΠΑΠ. 

Αμέσως μετά, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι οι Βόσνιοι μπορεί να περιμένουν με άγριες διαθέσεις την Εθνική Ελλάδος αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου τους Έλληνες διεθνείς.  Όπως σημείωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του δεν θα πάνε να παίξουν μποξ την Παρασκευή αλλά ούτε κάνουν προπόνηση στα τάκλιν και επεσήμανε ότι ο ρέφερι της αναμέτρησης είναι αρκετά έμπειρος για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ενώ για τις άγριες διαθέσεις στην εξέδρα υποστήριξε ότι το ποδόσφαιρο παίζετε εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

«Πιστεύω ότι η ομάδα τον τελευταίο ένα χρόνο έχει δείξει μεγάλα σημάδια βελτίωσης. Πάνω απ’ όλα στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί οι παίκτες πάνω κάτω ήμαστε οι ίδιοι, δεν είχαμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Υπήρψε, για αυτοιύς που ξέρουν από ποδόσφαιρο, μια λογική “κοιλιά” στην ομάδα. Αλλά με τον τρόπο που υπήρξε φάνηκε κάπως άσχημο, με τις ήττες που κάναμε στον προηγούμενο προκριματικό. Ας ελπίσουμε αυτή η αρχή που έγινε πέρυσι από την Αυστραλία από τα δυο φιλικά να συνεχιστεί μέχρι την πρόκριση μας, αν όχι τον Οκτώβριο που είναι τα τελευταία ματς του ομίλου έστω και το Νοέμβριο και να παμε όλοι μαζί στην Ρωσία», ανέφερε αρχικά ο Τόρο.

Για τις άγριες διαθέσεις που μπορεί να έχουν οι φίλαθλοι της Βοσνίας, είπε:  «Ποδόσφαιρο είναι, θέλουν τη νίκη και αυτοί και εμείς. Άγριες διαθέσεις; Εγώ ξέρω ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Από εκεί και πέρα στις κερκίδες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ας συμπεριφερθούν όπως θέλουν. Εμείς θα πάμε εκεί για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, είτε είναι η ισοπαλία, είτε είναι η νίκη. Όχι ότι θα παίξουμε για την ισοπαλία. Όπως παίξαμε για τη νίκη στο Βέλγιο θα παίξουμε και μέσα στη Βοσνία και ελπίζουμε την Παρασκευή το βράδυ να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη».

Για το αν θέλει να φτάσει τις 100 συμμετοχές στην Ρωσία, απάντησε: «Θέλω πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιείς. Αν δεν είμαι δεν θα τις κάνω ούτε 95. Θέλω να γίνουν οι 100 συμμετοχές στη Ρωσία. Είναι ένα μεγάλο όνειρο και μετά θα δούμε».

Για το ντεμπούτο του, θυμήθηκε:  «Το ντεμπούτο ήταν πολύ άσχημο. Όχι για μένα για την εθνική ομάδα. Ήταν από τις πιο βαριές ήττες στο γήπεδο Καραϊσκάκης με την Τουρκία αλλά πάλι και μετά από εκείνο το αποτέλεσμα η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και περάσαμε πρώτοι στον όμιλο με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών».

Για το αν ήταν “σκληρό” το πρώτο ματς των δυο ομάδων στο “Καραϊσκάκης” και αν περιμένει κάτι ανάλογο στο παιχνίδι της Παρασκευής, σχολίασε: «Σκληρό το ματς δεν πιστεύω ότι έγιναν κάποια μαρκαρίσματα τα οποία ήταν αντιαθλητικά είτε από μέρους μας, είτε από μέρους τους. Έγινε ένα περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε όλους τους αγώνες. Δυο ποδοσφαιριστές να μαλώσουν μέσα σε εισαγωγικά, ούτε μάλωσαν, το περιστατικό έτσι όπως φάνηκε και έγινε σε εκείνο το σημείο του παιχνίδιου. Εγώ πιστεύω ότι την Παρασκευή δεν θα παίξουμε μποξ αλλά θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Αν οι Βόσνιοι θέλουν να παίξουν μποξ υπάρχει ένας διαιτητής τον οποίο τον ξέρω προσωπικά από την Ιταλία, ότι είναι ένας πολύ καλός διαιτητής και θα πράξει τα αναμενόμενα. Εμείς πηγαίνουμε και πιστεύω ότι πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, δεν κάνουμε προπόνηση στα τάκλιν αλλά προπόνηση για να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Τέλος, για το αν το αποτέλεσμα θα κρίνει κατά πολύ ποιες ομάδες θα προκριθούν, ανέφερε: «100%, είναι η αναμέτρηση που αν νικήσουμε διεκδικούμε την πρώτη θέση, αν φέρουμε ισοπαλία θα είμαστε το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση. Αλλά εντάξει παιχνίδι-παιχνίδι. Ας πάμε την Παρασκευή, έχουμε μια κακή εμπειρία στο τελευταίο ματς εκεί μέσα ας ελπίσουμε να την αλλάξουμε. Γιατί θα είναι ένα δύσκολο ματς, κακά τα ψέματα, έχουν καλούς παίκτες. Παίκτες αξίας που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και σε ομάδες, αλλά εμείς έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν αλλά και τώρα ότι η εθνική ομάδα δεν κοιτάει τους αντιπάλους και τους μεγάλους παίκτες, πάντα παίζει με όλους τους αντιπάλους το ίδιο».