Απέκτησε τμήμα μπάσκετ ο ΠΑΣ Πρωταθλητών! Έγινε η πέμπτη εν ενεργεία ομάδα με έδρα την Κομοτηνή…

 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο όλοι συζητούσαν για την συγχώνευση του ΓΑΣ και της ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίοι θα δημιουργούσαν μία ομάδα με το όνομα Κομοτηνή και μαζί με τον Αίαντα θα υπήρχαν δύο ομάδες στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης.

Τελικά η συγχώνευση δεν έγινε, στη συνέχεια δημιουργήθηκε και το Δημοκρίτειο και από εκεί που όλοι έλεγαν ότι η Κομοτηνή θα έχει δύο ομάδες μπάσκετ βρέθηκε να έχει τέσσερις. Όμως φαίνεται πως υπάρχει και συνέχεια, όπως έχει πληροφορηθεί από ασφαλείς πηγές το ThrakiSportS.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS, ήδη δημιουργήθηκε και πέμπτη εν ενεργεία ομάδα στην Κομοτηνή, αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ Πρωταθλητών, που ιδρύθηκε το 2015  έχοντας ως βάση τον στίβο και του οποίου πρώτος πρόεδρος ανέλαβε ο παλιός αρχηγός του Πανθρακικού και νυν τεχνικός του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, ο Νίκος Μπαχαρίδης.

Στην φωτογραφία η δυναμική παρουσία του ΠΑΣ Πρωταθλητών στην Μπεογκράτσκε Αρένα του Βελιγραδίου, την οποία γνωρίζουν οι περισσότεροι για τους αγώνες μπάσκετ που φιλοξενεί σε Ευρωλίγκα και Ευρωμπάσκετ, εκεί όπου κατέκτησε και η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό το 2005, αλλά πρόσφατα φιλοξένησε και το Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου και με αυτήν την αφορμή βρέθηκαν εκεί πριν τρεις μήνες μέλη του ΠΑΣ Πρωταθλητών.

Το καταστατικό του συλλόγου της Κομοτηνής επιτρέπει την ίδρυση και άλλων τμημάτων, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της καλαθοσφαίρισης. Μάλιστα το ThrakiSportS πληροφορείται ότι οι άνθρωποι της ομάδας κατέθεσαν και επίσημα τα χαρτιά τους στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στο πρωτάθλημα της οποίας θα λάβουν μέρος τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την έκδοση των δελτίων των αθλητών.

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλες τις ομάδες της Κομοτηνής θα είναι η έδρα, καθώς μόνο το ΔΑΚ Κομοτηνής πληρεί τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, που σημαίνει ότι και οι πέντε ομάδες θα πρέπει να το μοιράζονται, μαζί φυσικά με αυτές υπόλοιπων τμημάτων (γυναικείων, εφηβικών κλπ) καθώς και των άλλων αθλημάτων.