Ποια θα είναι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του Πανθρακικού

 

Η ποδοσφαιρική σεζόν έχει ολοκληρωθεί και επίσημα, με εξαίρεση τις ομάδες της Football League όπου υπάρχει ακόμα μια αγωνιστική. Βέβαια, για τον Πανθρακικό έχει λήξει προ πολλού. Και σε κάθε περίπτωση, όλες οι ομάδες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, συμμετέχουσες σε εθνικά ή σε τοπικά πρωταθλήματα, έχουν αρχίσει να κάνουν τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν.

Όλες; Όχι για όλες. Για τον Πανθρακικό ακόμα δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη κατάσταση. Και όσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση, τόσο εντείνεται η ανησυχία των φιλάθλων του ότι ο πυρσός τελικά θα σβήσει ολοκληρωτικά. Αυτήν την στιγμή ουδείς ξεκαθαρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα σεζόν. Θεωρητικά έχει το δικαίωμα να παίξει στην Γ’ Εθνική και η λογική λέει ότι δεδομένου πως πρόκειται για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και η όποια διοίκηση δεν θα κουβαλά τα χρέη της επαγγελματικής ομάδας, θα έπρεπε να το κάνει.

Ωστόσο συμμετοχή στη Γ’ Εθνική σημαίνει και ένα μίνιμουμ εξόδων για συγκρότηση ενός αξιοπρεπούς ρόστερ και μετακινήσεις με πούλμαν μέχρι την Κεντρική Μακεδονία. Δεν είναι ένα απαγορευτικό ποσό, ωστόσο είναι ένα ποσό που δεν δείχνει να διαθέτει η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού, στην οποία έχει περάσει πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική (αφού υπάρχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα μέλη της απερχόμενης διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία άλλωστε δεν υφίσταται πλέον αφού έχει οδηγηθεί σε εκκαθάριση). Το χειρότερο είναι όμως ότι η διοίκηση αυτή κρατάει τους πάντες στο σκοτάδι.

Πριν δέκα μέρες στο ΔΑΚ Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε ένα φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του ερασιτέχνη Πανθρακικού που συμμετέχει στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης και την Δόξα Προσκυνητών. Πολλοί έσπευσαν να αναρωτηθούν αν αυτή η κίνηση ήταν μια πρόβα Γ’ Εθνικής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τουλάχιστον έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος τη νέα χρονιά σε αυτό το πρωτάθλημα. Ωστόσο τα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού μετά την εκλογή της τον περασμένο Φλεβάρη, ανέλαβε να τρέξει και να αναζητήσει χρηματοδότες για να δει αν η ομάδα θα μπορέσει να λάβει μέρος στην Γ’ Εθνική.

Σχεδόν τρεισίμισι μήνες μετά, τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Καμία επαφή δεν έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστή από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανθρακικού στην κατεύθυνση να αγωνιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Είχε αναφερθεί ότι θα επιδιωκόταν μια συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Τάσο Καραολάνη αλλά ποτέ δεν μάθαμε επίσημα αν έγινε και τι ειπώθηκε.  Χωρίς να γίνει γνωστή η οποιαδήποτε κίνηση προς αναζήτηση των ανθρώπων που θα μπορούσαν να τρέχουν την ομάδα στη Γ’ Εθνική, μοιραία δεν ασκείται και η οποιαδήποτε πίεση προς ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη είτε για την δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου είτε την ΕΠΣ Θράκης είτε τους παλαιμάχους της ομάδας, που κάποια στιγμή φημολογήθηκε ότι θα έβγαιναν μπροστά και θα μπορούσαν να το κάνουν, όπως απέδειξαν στο φιλικό με τον Ζαγοράκη.

Χωρίς να γίνει προσπάθεια, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να μείνει άσβεστη η φλόγα του Πανθρακικού. Για αυτό και κάποιοι ήλπιζαν στην… επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, μέρα που είναι, μπας και κάποιος κινητοποιηθεί και προλάβει ο Πανθρακικός να λάβει μέρος στη νέα Γ’ Εθνική. «Μακάρι να… φωτιστούν και να ασχοληθούν», λένε οι κομοτηναίοι φίλαθλοι, που η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουν τι κινήσεις έχουν γίνει αλλά θα ήθελαν πολύ να ξέρουν, ώστε αν τελικά επιβεβαιωθεί το απευκταίο σενάριο και ο Πανθρακικός δεν δηλωθεί ούτε στη Γ’ Εθνική, να μπορούν να αποδώσουν σωστά τις όποιες ευθύνες, είτε μιλάμε για την διοίκηση του Ερασιτέχνη είτε για τον Δήμο Κομοτηνής είτε για την ΕΠΣ Θράκης είτε τελικά για το σύνολο της κομοτηναίικης κοινωνίας…