Μπάμπης Ζυγκερίδης: Από τις δυσκολίες με Έβρο Σουφλίου και Πανθρακικό, στις επιτυχίες με την Α.Ε. Καραϊσκάκης

 

Ο 21χρονος Σερραίος επιθετικός, Χαράλαμπος Ζυγκερίδης, πριν από ένα χρόνο έφτιαχνε τις βαλίτσες του από τον Έβρο Σουφλίου που υποβιβάστηκε στο τοπικό, για τον Πανθρακικό που είχε υποβιβαστεί από την Super League, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα ήταν εκείνα που ανάγκασαν την ομάδα της Κομοτηνής να μην συνεχίσει στη Football League.

Στα μισά της χρονιάς ο παίκτης βρέθηκε ελεύθερος, χωρίς ομάδα και τελικά κατέληξε στο δεύτερο μισό της σεζόν στην Άρτα και την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Μιλώντας, στο AgrinioTimes και τον Παρασκευά Μάζη αναφέρθηκε στην μετ’ εμποδίων σεζόν που ολοκληρώθηκε, τις δύσκολες στιγμές που έζησε σε Πανθρακικό αλλά και πιο πριν στον Έβρο Σουφλίου, την κατάκτηση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, αλλά και το μέλλον του.

Για την αποχώρηση του από τον Πανθρακικό και την μεταγραφή του στον Α.Ε. Καραϊσκάκης ανέφερε: «Δυστυχώς, για εμάς αλλά και τον Πανθρακικό τα οικονομικά προβλήματα ήταν εκείνα που έφεραν την ομάδα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία δε μπορούσε να συνεχίσει στην Β’ Εθνική, ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε φορά μέσα από τις δυσκολίες, γεννήθηκε κάτι καλό και μιλώ για τη συνεργασία μου με την ομάδα της Άρτας».

Για το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Α.Ε. Καραϊσκάκης οριακά δεν ανεβαίνει στην Football League είπε: «Δε νομίζω, πως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, θεωρώ, απλά πως ήμασταν άτυχοι, αν και φέτος για να πούμε και του στραβού το δίκιο κάναμε κάτι που ίσως καμία άλλη ομάδα να μην το κάνει. Είχαμε 14 συνεχόμενες νίκες, χάνοντας μόνο από τον Απόλλωνα Λάρισας, σε ένα ματς που κατά την προσωπική μου άποψη δεν έπρεπε να ηττηθούμε».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής στο Αγρίνιο και την κατάκτηση του τίτλου ανέφερε: «Ήταν ένας από τους πιο όμορφους τελικούς που έχω ζήσει ποτέ. Δυο δυνατές ομάδες, σε ένα πραγματικό στολίδι, όπως το γήπεδο του Παναιτωλικού. Δε μπορώ να ξεχάσω στιγμές με τον Πανσερραϊκό ή τον Έβρο Σουφλίου αλλά εδώ ήταν κάτι άλλο».

Για την επόμενη ημέρα απάντησε: «Αυτή τη στιγμή είμαι στην Άρτα, είμαι παίχτης της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Βέβαια, είμαι σε μία ηλικία στην οποία είναι λογικό να αναζητήσω το κάτι παραπάνω, αλλά τώρα δε μπορούμε να πούμε κάτι. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει, περίπτωση ως δευτεραθλητές να αγωνιστούμε στην Football League κάτι το οποίο αλλάζει αυτόματα πολλά πράγματα».