Στην Α2 Ανδρών ο ΑΟ Ορεστιάδας! Δεν δήλωσε συμμετοχή στην Pre League παρά την αντίθετη δήλωση του προέδρου του…

 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου του ΑΟ Ορεστιάδας Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου δήλωσε στο ThrakiSportS ότι ήταν αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας της Pre League Ανδρών και ότι τυχόν μη δημιουργία της θα ήταν καταδικαστική για το μέλλον του Ελληνικού Βόλεϊ.

Την Τετάρτη εξέπνευσε η προθεσμία για τις ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League να δηλωθούν και όπως αποκαλύπτεται, ο ΑΟ Ορεστιάδας κόντρα στα λεγόμενα του προέδρου του, δεν δηλώθηκε. Βέβαια, από τότε προέκυψε και το μείζον ζήτημα της μη χρηματοδότησης από την επιχορήγηση του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά η συμμετοχή στην Pre League είχε παρουσιαστεί ως θέση αρχής για τον πρόεδρο του ΑΟΟ.

Βέβαια και να δήλωσε συμμετοχή ο ΑΟΟ η Pre League δεν θα διεξαγόταν. Χρειάζονταν 12 ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή και δήλωσαν 10, επομένως θα απαιτούνταν άλλη μία. Ωστόσο η σημειολογία της μη δήλωσης συμμετοχής στην Pre League Ανδρών από τον ΑΟ Ορεστιάδας σημαίνει πολλά.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προθεσμίας που έληγε στις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης 31 του Μάη που αφορούσε τη δήλωση συμμετοχής για τη δημιουργία της Pre League Ανδρών και Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε τα εξής:

«Όσον αφορά την Pre League Ανδρών, δήλωσαν συμμετοχή 10 ομάδες και δεδομένου ότι το όριο για την συγκρότηση της κατηγορίας ήταν 12 ομάδες, η κατηγορία δεν θα δημιουργηθεί.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ήταν οι εξής: ΑΟ Παλλήνη, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Άθλησις, ΟΦΗ, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΓΣ Απόλλων, ΕΑ Πατρών, ΧΑΝΘ, ΑΣ Άρης. Αντιθέτως δεν δήλωσαν συμμετοχή οι: ΑΠΣ Κύζικος, ΑΟ Ορεστιάδας, ΑΕΚ Αθηνών, ΑΟ Σερρών, ΑΣ Ελπίς, ΑΣ Μακεδονικός».

Κατόπιν αυτού, ο ΑΟ Ορεστιάδας θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών στο όμιλο που θα μετέχουν και οι άλλες ομάδες της Θράκης, ο οποίος θα περιλαμβάνει επίσης τον Άθλο Ορεστιάδας, την ΓΕ Αλεξανδρούπολης, την ΑΕ Κομοτηνής και εφόσον δημιουργηθεί κάποιο κενό και τον Έβρο Σουφλίου, που ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου από τον Αρχέλαο Κατερίνης.