ΕΠΣ Θράκης: Η Κυπριακή εξάδα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου που την “οδήγησε” μετά από 31 χρόνια στο πρωτάθλημα! (+photo)

 

Τα Κυπριακά ταλέντα παρότι κάνουν χρόνια καριέρα στην Ελλάδα, το τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη θέση στα ελληνικά δρώμενα . Μετά το τραγούδι και τα τάλεντ σόου που αναδεικνύουν κατά κόρον Κύπριους νικητές, τώρα ήρθε και το ποδόσφαιρο να αποδείξει ότι η Κύπρος είναι παντού.

Η άνοδος της Δόξας Σιδηροχωρίου θα ήταν ένα απλό όνειρο αν στο ρόστερ του αν δεν είχε μια δυνατή Κυπριακή εξάδα. Οι δύο τερματοφύλακες Νικόλας Βασιλείου και Πέτρος Μανιάτης αναπλήρωσαν το κενό του έμπειρου Ποιμενίδη, που έφυγε για τοις Σάπες, ο Άγγελος Μαυράκης, ο Χρήστος Κοσίης, ο Στυλιανός Χατζηπαπα και ο Παναγιώτης Ανδρέου είναι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και αποτελούν την Κυπριακή παροικία της Δόξας Σιδηροχωρίου. Η Δόξα είναι η μοναδική ομάδα της ΕΠΣ Θράκης με τόσους Κύπριους και ίσως και από τις λίγες ερασιτεχνικές ομάδες στην Ελλάδα και δη σε τόσο μακρινές περιοχές με αυτό τον αριθμό Κυπρίων.

Η Δόξα Σιδηροχωρίου την φετινή χρονιά έκανε μια εξαιρετική πορεία και παρότι δεν βρισκόταν στις πρώτες θέσεις εξ αρχής, έκανε το μεγάλο μπαμ στις τελευταίες αγωνιστικές και κατάφερε σχεδόν από το πουθενά να κερδίζει το πρωτάθλημα μετά από 31 χρόνια και φυσικά το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική. Δε φαίνεται λοιπόν καθόλου περίεργο εκτός από αγωνιστικής άποψης, η Δόξα να είχε τη τύχη να διαθέτει και τους πάντα γουρλήδες Κύπριους και να έφτασε στην άνοδο. Μετά το The Voice και το X-Factor που ξεκινά σήμερα στο Σκαι, τώρα και την άνοδο από τα πλέι όφ τα παίρνουν Κύπριοι.