Γ’ Εθνική: Ριζικές αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα! Ο χάρτης της νέας σεζόν στον όμιλο της ΑΜ-Θ…

 

Η φετινή χρονιά έφτασε στο τέλος της, και η Θράκη κράτησε και τις δύο εκπροσώπους που είχε στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΘνικής, όμως με τη νέα χρονιά και τις ριζικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει η ΕΠΟ αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στις δύο αυτές ομάδες, τον Ορφέα και την Δόξα θα προστεθούν ακόμα 4 από την Θράκη. Το ThrakiSportS σας παρουσιάζει, λοιπόν όλα τα ενδεχόμενα για το νέο πρωτάθλημα, και τον χάρτη του ομίλου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη της Γ’ Εθνικής της νέας σεζόν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα γνωρίζουμε ήδη από την περσινή σεζόν η πρόθεση των ιθυνόντων της ΕΠΟ είναι να διπλασιαστούν οι όμιλοι στην νέα Γ’ Εθνική, να γίνουν δηλαδή 8, από 4 που ήταν την φετινή χρονιά με σκοπό τον καλύτερο διαχωρισμό των ομάδων σε αυτούς, με γεωγραφικά κατά κανόνα κριτήρια, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων και οι αποστάσει που αυτές θα ταξιδεύουν. Συνεπώς αν αναλογιστούμε το παραπάνω γεγονός, τότε φαντάζει σίγουρο πως θα ο ένας εκ των 8 αυτών ομίλων θα είναι ο όμιλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει παρακάτω μερικά πιθανά σενάρια για το πως αυτός θα δημιουργηθεί.

Το σίγουρο, λοιπόν, είναι πως στον όμιλο αυτό θα συμμετέχουν οι δύο ομάδες που ήταν και φέτος στην Γ’ Εθνική και κατάφεραν να παραμείνουν σε αυτήν, ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών, ενώ σε αυτές θα προστεθούν και οι 3 πρωταθλητές των ενώσεων της Θράκης (Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος), ενώ στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει και ο Πανθρακικός στο νέο ξεκίνημα που θα κάνει, εάν φυσικά δηλώσει συμμετοχή σε αυτό. Σχεδόν σίγουρο βέβαια είναι και το γεγονός πως στον ίδιο όμιλο θα βρίσκονται και οι πρωταθλήτριες ομάδες των γειτονικών Νομών, της Δράμας και της Καβάλας, όπως φυσικά και ο ΑΟ Καβάλας και ο Νέστος Χρυσούπολης που ήταν και φέτος στην Γ’ Εθνική και μένει να δούμε τι θα γίνει με την φετινή δευτεραθλήτρια Δόξα Δραμάς που περιμένει να δει τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση στην Football League για να μάθει σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα οι 8 όμιλοι που θα δημιουργηθούν θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες έκαστος, όποτε αν αθροίσουμε όλες τις παραπάνω ομάδες είμαστε ήδη στις 10 ομάδες, και θέλουμε άλλες τρεις ομάδες τουλάχιστον για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. Η λογική, λοιπόν, λέει πως αυτές οι τρεις ομάδες θα έρθουν από το Νομό Σερρών. Η πρώτη είναι ο Απόλλων Παραλιμνίου που ήταν και φέτος στο πρωτάθλημα, η δεύτερη είναι σίγουρα η Ελπίδα Σκουτάρεως που κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών και η τρίτη… προς το παρών είναι μυστήριο, αφού το πρωτάθλημα στην τοπική ΕΠΣ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου, με το σίγουρο βέβαια να είναι πως θα είναι μία εκ των Μέγα Αλέξανδρου Καρπερής και Εθνικού Σιδηρόκαστρου.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα είναι στον όμιλο της Θρακης παρακάτω:

1. Ορφέας Ξάνθης
2. Δόξα Προσκυνητών
3. Δόξα Δράμας
4. ΑΟ Καβάλα
5. Νέστος Χρυσούπολης
6. Πανθρακικός (?)
7. Άρης Αβάτου
8. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου
9. ΑΕ Διδυμοτείχου
10. Αετός Ορφανού
11. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου
12. Απόλλων Παραλιμνίου
13. Ελπίδα Σκουτάρεως
14. Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής/Εθνικός Σιδηρόκαστρου