Μετά τον Μαραθώνιο στον Βόρειο Πόλο έτρεξε και στην έρημο Σαχάρα ο Θρακιώτης Ζαχαρίας Δανιηλάκης

 

Πέρυσι περίπου αυτή την εποχή ο Ζαχαρίας Δανιηλάκης έτρεχε σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, τον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου. Φέτος ο Θρακιώτης στην καταγωγή αθλητής αποφάσισε να κάνει το ακριβώς αντίθετο, και από το κρύο του Βόρειου Πόλου, έτρεξε 257 χλμ. στον υπερμαραθώνιο της ερήμου Σαχάρα.

Ξεκίνησε τον αθλητισμό ως ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικά, όμως σύντομα ανακάλυψε πως αυτό δε τον «κάλυπτε» και αποφάσισε να ξεκινήσει τους αγώνες δρόμου. Έτρεξε σε αρκετούς μαραθώνιους, αλλά και ορεινούς αγώνες, μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνει το μεγάλο βήμα και ένα χρόνο πριν περίπου αυτή την εποχή αποφάσισε να τρέξει στον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου, κάτι που τον έκανε και τον πρώτο Έλληνα που συμμετείχε σε αυτό τον αγώνα, και μάλιστα κατάφερε και έφερε εις πέρας την αποστολή.

Ένα χρόνο μετά ο Ζαχαρίας, που έχει καταγωγή από το χωριό Ψαθάδες, του Διδυμοτείχου, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα, και έτρεξε με επιτυχία στην υπερμαραθώνιο της ερήμου Σαχάρα, τον γνωστό και ως «Marathon des Sables». Μάλιστα μετά από πολλές ώρες και πολλά χιλιόμετρα προπόνησης κατάφερε να τερματίσει και σε αυτό το μαραθώνιο. Τι προπόνηση προηγήθηκε για να τα καταφέρει; Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook 2150 χλμ τρέξιμο σε βουνό, άσφαλτο και άμμο, 1800 χλμ στατικό ποδήλατο, 140 ώρες ενδυνάμωση, ώστε να καταφέρει να τρέξει 257 χλμ , σε θερμοκρασία των 10 °C το βράδυ, και 25 έως 52 την ημέρα, 84 λίτρα νερό, 140 χαπάκια salt sticks, 14 έως 21000 θερμίδες τροφή, και με φορτίο από 8 έως 13 κιλά μαζί με τα νερά, για 6 ημέρες. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Gazzetta Weekly Journal λέει πως ο μαραθώνιος στο Βόρειο Πόλο είναι πιο επικίνδυνος, αλλά αυτός στην Έρημο Σαχάρα πιο δύσκολος, ενώ μιλάει αναλυτικά για όλη την περίοδο της προετοιμασίες του, αλλά και για τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια του αγώνα.