Γ’ Εθνική: Χωρίς Δόξα Δράμας ο νέος όμιλος για Ορφέα Ξάνθης, Προσκυνητές, Διδυμότειχο, Άβατο, Πανθρακικό (;) και Σιδηροχώρι (;)

 

Φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό, είχε γράψει σχετικά και η Match Αχαϊας το Μεγάλο Σάββατο και το είχαμε αναδημοσιεύσει και από το ThrakiSportS, καθώς ήταν μια είδηση που έκανε αίσθηση, ιδιαίτερα για της ομάδες που «παιζόταν» να τερματίσουν στην δεύτερη θέση της Γ’ Εθνικής.

«Σαράντα μέρες μετά, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και η άνοδος των τεσσάρων ομάδων που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση στους ομίλους«, επισημαίνει το ίδιο μέσο ενημέρωσης, το οποίο κάνει λόγο για επιβεβαίωση του αρχικού του δημοσιεύματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Από τη νέα περίοδο, στόχος είναι να δημιουργηθούν στη Β’ Εθνική δύο όμιλοι των 14 ομάδων ο καθένας, δηλαδή Βορράς και Νότος όπως είχε γίνει πριν απο μερικά χρόνια. Η Ε.Π.Ο λοιπον προσανατολίζεται σε αυτό το σχέδιο με την απόφαση να έχει παρθεί».

Εφόσον η πληροφορία ευσταθεί, με την Match να εμφανίζεται βέβαιη για αυτό, τότε ωφελημένες ομάδες θα είναι η Δόξα Δράμας, ο Ιωνικός, ο Καραϊσκάκης και η Χαλκίδα, δηλαδή οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση καθενός από τους τέσσερις ομίλους.

Στη νέα σεζόν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής θα αυξηθούν αλλά βάσει της γεωγραφικής κατανομής των ομάδων, η Δόξα Δράμας είναι δεδομένο ότι θα ανήκει στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Θράκης.

Από την Θράκη υπενθυμίζεται ότι θα μετέχουν στη νέα Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης και η Δόξα Προσκυνητών που μετείχαν και φέτος, η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου, ο πρωταθλητής ΕΠΣ Ξάνθης Άρης Αβάτου, η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου το πιθανότερο ή ΠΑΟΚ Κοσμίου) και ο Πανθρακικός που υποβιβάστηκε από την Football League (εφόσον φυσικά δηλώσει συμμετοχή).