ΕΠΣ Θράκης: Νίκη “ανάσα” για το Κόσμιο απέναντι στην Ελπίδα Σαπών και ελπίδες … τίτλου

 

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής μετά την απόφαση τιμωρίας του Ιάσμου από την πειθαρχική επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, και για την 8η αγωνιστική τον πλέι οφ ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που ήθελε μόνο νίκη ώστε να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου επικράτησε της “απρόβλεπτης” Ελπίδα Σαπών .

Απόντος του Γιώργου Δίγκα για προσωπικούς λόγους το  Κόσμιο επικράτησε δύσκολα 2-0 χάρη σε ενα εκρητικό πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος.  Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Ελπίδα αφού στο 14′ τραυματίστηκε ο Βαγγέλης Καραθανάσης, ενω το Κόσμιο απείλησε με σουτ του Μουρατίδη στο 6′ και τον Ξενάκη λίγο αργότερα. Στο τέλος του παιχνιδιού η Ελπίδα έχασε καλές ευκαιρίες με τον Νεαζή Αλή στο 30′ και τον Αλή Οσμάν λίγο αργότερα με τον νεαρό κρητικό Πέτρο Σωμαράκη να προκαλεί ρίγματα με τις επελάσεις του από τα άκρα (φώτο Περισκόπιο).

Στο δεύτερο μέρος στο 60′ ο Σωμαράκης θα δώσει στο Πάλι μέσα στην περιοχή αλλά αυτός θα σουτάρει άουτ για να φτάσουμε στο διάστημα 65′-70′  όπου ο νεοεισερθών Παπαρούνας θα βρεί τον Φλέγγα που με πλασέ θα κάνει το 1-0, ενώ στο 70′ μετα από λάθος της άμυνας ο Αμέτ Ερκάν θα καθαρίσει το παιχνίδι κάνοντας το 2-0. Ενδιάμεσα στο 66′ καλό σουτ του Πάλι για την Ελπίδα μπλόκαρε ο Δεληγιάννης.  Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το Κόσμιο θα χάσει ευκαιρίες σε τετα τετ του Παπαρούνα που έδιωξε ο Ποιμενίδης από το Κόσμιο θα βγει μόνος τους αλλά θα τον προλάβει ο Ποιμενίδης και με σουτ του Κυπιρτόγλου που εδιωξε και πάλι ο πορτιέρο της Ελπίδας με τον διαιτητή Γκράνα να σφυρίζει χωρίς προβλήματα τον αγώνα.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ: Δεληγιάννης, Πότσης, Γιαπρακτσής, Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Ξενάκης, Στοϊνοβιτς (63′ Παπαρούνας), Κυπιρτόγλου, Φλέγγας (88′ Μητρούσης), Μουρατίδης, Αμέτ Ερκάν

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ: Ποιμενίδης Παπαδόπουλος, Κουδούνης (78′ Βαϊπουλος), Πασσάς, Ριζόπουλος, Αλήοσμαν, Νεαζή Αλή, Καραθανάσης Σ., Καραθανάσης Β. (14′ Πάλι), Βελημβασάκης (67′ Παπαγιωτόπουλος), Σωμαράκης