ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τι ισχύει με την άνοδο στη Γ’ Εθνική! Οι προβλέψεις των προκηρύξεων και όλα τα σενάρια…

 

Το Σάββατο 27 Μαΐου θα γίνει γνωστός ο πρωταθλητής της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και την Ελευθερούπολη να διεκδικούν εκτός από τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις τόσο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όσο και της ΕΟΚ, την άνοδο για τον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής παίρνει η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Ένωσης.

Για να πάρει και ο φιναλίστ του τελικού την άνοδο στα Εθνικά Πρωταθλήματα θα πρέπει μία από τις τρεις ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που θα αγωνίζονται και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (ΓΑΣ Κομοτηνή, ΑΕ Κομοτηνής, Ορφέας Νέου Σκοπού) είτε να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, είτε να συγχωνευτεί με άλλο σωματείο. Σε περίπτωση μάλιστα συγχώνευσης δύο ομάδων από την Ένωση, ανοίγει ο δρόμος για την άνοδο και στο νικητή του μικρού τελικού, ανάμεσα στον Λεύκιππο Ξάνθης και τη Φιλία Ορεστιάδας.

Ακόμα και στις παραπάνω φυσικά περιπτώσεις τον πρώτο λόγο έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία και θα αποφασίσει για την ομάδα που θα αντικαταστήσει αυτή που ίσως δηλώσει αδυναμία ή συγχωνευτεί.