«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Άκης Δαρίδης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους και σίγουρα εκείνος έχει αποδείξει ότι σίγουρα το μέλλον είναι δικό του. Ο Άκης Δαρίδης απέδειξε ότι κάποια όνειρα πραγματοποιούνται αν το θέλεις πολύ και κατάφερε όσα κάποιοι δε μπόρεσαν γιατί τα παράτησαν.

Η ζωή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το βόλεϊ, όχι μόνο γιατί είναι αθλητής αλλά γιατί από μικρή ηλικία είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και μόλις από τα 10 του χρόνια βρέθηκε στα παρκέ του μεγάλου ΑΟ Ορεστιάδας, εκεί που για πέντε χρόνια πήρε τις γερές βάσεις για να συνεχίσει στα 16 στον Φοίνικα Σύρου. Το ταλέντο του ξεπέρασε τα σύνορα του Έβρου αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας και για 4 χρόνια αγωνιζόταν στην Σύρο.

Το 2010 και για ένα χρόνο φορά τη φανέλα του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, η οποία αγωνιζόταν τότε στην Α1 κατηγορία. Ένα χρόνο αργότερα έρχεται η μεγάλη ευκαιρία για εκείνον καθώς καλείται να αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό. Από τότε ξεκινάει και ένα μεγάλο κεφάλαιο στη καριέρα του. Αγωνίζεται για ένα χρόνο στους πράσινους, επιστρέφει στην Νέα Σμύρνη και τον Μίλωνα και η επόμενη στάση του θα είναι στην πατρίδα του μετά από 7 χρόνια.

Για 3 χρόνια θα αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία με τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον οποίο αποχαιρέτησε στο τέλος της περσινής σεζόν για να επιστρέψει πίσω στην δεύτερη πατρίδα του τώρα πια, την Αθήνα και να κάνει τη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ο Άκης Δαρίδης έχει αγωνιστεί και για την Εθνική Ομάδα Βόλει που έχει παράδοση στους Εβρίτες αριθμώντας συνολικά 39 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

Ο Άκης Δαρίδης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες της και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Άκη Δαρίδη μέσα από τα μάτια του ….Άκη Δαρίδη!