Με 30άρη Τζούριτς η Εθνική Ελλάδος λύγισε στο ταϊ μπρεϊκ (και) την Αυστρία

 

Μετά τη χθεσινή νίκη με 3-1 σετ επί της Μολδαβίας το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική Ομάδα της χώρας μας επικράτησε έστω και δύσκολα και του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της Αυστρίας και παρέμεινε κοντά στην κορυφή του Β’ ομίλου των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος που πραγματοποιούνται στην Ολλανδία.

Η Εθνική μας επικράτησε έστω και με κάποια δυσκολία στα πρώτα δύο σετ του αγώνα, αφού στο πρώτο έχανε και στα δύο τεχνικά ταϊμ άουτ, αλλά κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να πάρει το 0-1 με 24-26. Στo δεύτερο σετ ήταν πιο αποφασισμένη και όντας σταθερά μπροστά στο σκορ και στο πρώτο τεχνικό ταϊμ με 7-8, αλλά και στο δεύτερο με 13-16 κατάφερε τελικά να κάνει το 0-2 στα σετ, τελειώνοντας το σετ με 25-27.

Στο τρίτο σετ η Εθνική μας δεν ήταν τόσο καλή όσο στα πρώτα δύο, και η Εθνική Αυστρίας κατάφερε να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ καθ’όλη τη διάρκεια του και τελειώνοντας το με 24-16 να μειώσει σε 1-2. Στο τέταρτο σετ η Ελλάδα ήταν κάπως πιο σοβαρή, αλλά και πάλι έχασε στο… νήμα με το τελικό σκορ να είναι 25-23 υπέρ της Αυστρίας και να οδηγούμαστε σε ταϊ μπρεϊκ. Εκεί όμως η Ελλάδα επανήλθε και κέρδισε με 13-15, κάνοντας το 2-3 που της έδωσε και τη νίκη.

Η Εθνική ξεκίνησε με τους Τζούριτς, Στιβαχτή, Ανδρεάδη, Πανταλέων, Φράγκο, Πρωτοψάλτη και λίμπερο τον Στεφάνου. Μάλιστα ο Τζούριτς σημείωσε 30 πόντους (με 29/55 επιθέσεις και 1 μπλοκ) ενώ πρόσθεσε άλλους οκτώ ο Ανδρεάδης (7/10 επ., 1 άσο). Τόσο ο Γκαράς όσο και ο Κουμεντάκης αγωνίστηκαν ως αλλαγές.