Γκρεμίζει τις κερκίδες του Φώτης Κοσμάς ο Λαμπάκης και μεταφέρει την έδρα του Δημοτικό Σταδίου Αλεξανδρούπολης στον Απαλό

 

Αίσθηση προκαλεί ήδη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης η πρόθεση της δημοτικής αρχής να γκρεμιστούν τα τείχη του Δημοτικού Σταδίου της πόλης «Φώτης Κοσμάς», να περιοριστούν οι κερκίδες σε χωρητικότητα ώστε από 3.000 άτομα που χωράει σήμερα το γήπεδο να χωράει μόλις 700 άτομα και να μεταφερθεί η έδρα του βασικού Δημοτικού Σταδίου της πόλης στο γήπεδο του Απαλού που για τον λόγο αυτόν θα ανακαινιστεί.

«Εκατό τοις εκατό επιμένω ότι θα πέσει το τοιχίο του “Φώτης Κοσμάς”, θα πέσουν κερκίδες, για να γίνει ένα ομογενές σύνολο και να ενωθούν όλα τα αθλητικά κέντρα με το πάρκο. Ο αγωνιστικός χώρος θα μείνει, τα κάγκελα θα παραμείνουν, τα κουλουάρ θα παραμείνουν. Άρα όλοι οι αγώνες, στίβου και γενικά κλασικού αθλητισμού, τα ποδόσφαιρα κλπ, θα διεξάγονται κανονικά», είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum.

«Μα κύριε Λαμπάκη, ξέρετε πολύ καλά για ποιον λόγο έγινε το τοιχίο αυτό, για να προφυλάσσονται οι αθλητές από τα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον νοτιά. Θα υπάρχει πρόβλημα…», σχολίασε ο Δημήτρης Κολιός για να λάβει αμέσως την απάντηση του δημάρχου: «Έλα μωρέ τώρα, ποιον νοτιά; Εκεί όταν φυσάει, φυσάει, πάει και τελείωσε. Θα φύγουν αυτά όλα, θα μεταφερθεί η έδρα του Δημοτικού Σταδίου κατά 99% στον Απαλό».

Ο κ. Λαμπάκης διευκρίνισε ακόμα: «Το Φώτης Κοσμάς θα μείνει εκεί, ό,τι αγωνιστικές υποχρεώσεις υπάρχουν θα μείνουν εκεί, θα μείνει το κλειστό Μπουλκουτζής για τον στίβο, θα μείνει ο αγωνιστικός χώρος και όσοι θέλουν να το δηλώσουν ως έδρα, ας το δηλώνουν. Ο Εθνικός για παράδειγμα θα μπορεί να δίνει τους αγώνες εκεί, αλλά αντί να έχει κερκίδες 3.000 θέσεων θα έχει 700. Θα μπορεί όμως να πάει στο νέο Δημοτικό Στάδιο στον Απαλό, που θα το εξωραΐσουμε, θα το ενισχύσουμε και θα δημιουργήσουμε κερκίδες 1.500 θέσεων», είπε ο Λαμπάκης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλου Μιχαηλίδη, ο οποίος αφού υπενθύμισε ότι «ο Πρόεδρος του Εθνικού έχει δηλώσει ρητά την αντίθεση του συλλόγου στην κατεδάφιση του τοιχειου και στην μεταφορά του γηπέδου στον Απαλό», τόνισε ακόμα τα εξής: «Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πριν από ένα μήνα υπόσχονταν πως θα γίνει δημόσια διαβούλευση για το θέμα του γηπέδου! Ότι τους κατέβει στο κεφάλι δηλώνουν… Κάπως έτσι έκλεισαν την οδό ΚΥΠΡΟΥ και φαντασιώνονται πως είχαν κανει πρώτα και διαβούλευση! Απλά οπως ξυπνήσει ο κ. Λαμπάκης, ειναι και οι αποφάσεις του».