Όταν ο (εορτάζων) νέος πρωταθλητής Ευρώπης Κώστας Σλούκας έπαιζε έναν από τους πρώτους του τελικούς στην Θράκη

 

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, που πραγματοποιήθηκε στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης. Μπόρεσε να αντισταθεί μόνο ένα ημίχρονο στην Φενέρμπαχτσέ αλλά ηττήθηκε τελικά με 80-64, με αποτέλεσμα το βαρύτιμο τρόπαιο να πάει στην Τουρκία.

Υπάρχει όμως και ένας Έλληνας που χάρη σε αυτήν την νίκη της Φενέρ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα που την τελευταία διετία βγάζει το ψωμί του στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του τροπαίου από τους τούρκους, αφού μπορεί να σημείωσε μόλις τρεις πόντους με ένα τρίποντο, ωστόσο χάρισε και άλλους με τις πέντε ασίστ που μοίρασε.

Ο Κώστας Σλούκας έχει βρεθεί για αγώνες ουκ ολίγες φορές στην Θράκη. Η πιο πρόσφατη ήταν το καλοκαίρι του 2015 με την Εθνική Ανδρών για το τετραεθνές τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη. Πιο πριν τον είχαμε δει ως… νεανία, να μετέχει επίσης στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στο All Star Game του 2009 με τις ομάδες των μελλοντικών αστεριών του μπάσκετ. Πιο πριν; Είχε επισκεφθεί την Θράκη με τον Μαντουλίδη.

Και όταν λέμε με τον Μαντουλίδη, εννοούμε με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, όχι όμως μόνο εκείνη που μετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά και την σχολική. Μάλιστα στην Κομοτηνή είχε παίξει το 2008 έναν από τους πρώτους τελικούς της καριέρας του, καθώς είχε φιλοξενηθεί στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων.

Σε εκείνον τον τελικό η σχολική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων είχε ηττηθεί από το 1ο Λύκειο Βύρωνα με 73-76 έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι. Σε εκείνον τον τελικό ο Σλούκας είχε πετύχει 23 πόντους με τέσσερα τρίποντα, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Μάλιστα, μια ημέρα πριν τον τελικό του σχολικού, η κανονική ομάδα του Μαντουλίδη που μετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα είχε έρθει και είχε παίξει με την ΑΕ Κομοτηνής για την Γ’ Εθνική με τον Σλούκα να παίζει και σε εκείνο το παιχνίδι και να βάζει μόλις  2 πόντους, αλλά τον Μαντουλίδη να κερδίζει με 58-65.

Από εκείνους τους αγώνες κύλησαν επτά χρόνια και ο Σλούκας έπαιξε πολλούς ακόμα τελικούς. Άλλωστε αυτή είναι η τρίτη κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας, αφού έχει και δύο κατακτήσεις το 2012 και 2013 με την φανέλα του Ολυμπιακού. Επτά χρόνια μετά, όσοι είχε τύχει να παρακολουθήσουν εκείνα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο νυν προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής Σωτήρης Κοκκινόπουλος που είχε έρθει στην Κομοτηνή για να δει τσ μελλοντικά αστέρια του αθλήματος όπως και πολύς άλλος κόσμος, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι είχαν δει από κοντά έναν μελλοντικό πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα όχι μία ή δύο αλλά τρεις φορές!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2008 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ (ΑΠΟ ΤΟ 2013) ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ